Η Γερμανία πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί το τρίτο φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης

Η Γερμανία αποτελεί επίσημα την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα δίνει την δυνατότητα του «απροσδιόριστου» φύλου στα πιστοποιητικά γεννήσεων.

Με ισχύ από την ερχόμενη Παρασκευή, οι Γερμανοί γονείς θα μπορούν να επιλέγουν μια Τρίτη, απροσδιόριστη κατηγορία για το φύλο των παιδιών τους. Συγκεκριμένα, στα τα γερμανικά διαβατήρια, τα οποία φέρουν επί του παρόντος «M» για τους άνδρες ή «F» για τις γυναίκες, θα υπάρχει η ένδειξη «Χ» στο πεδίο του φύλου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανάλογη πολιτική αναμένεται να υιοθετηθεί από τα περισσότερα νομικά συνοδευτικά έγγραφα όπως ταυτότητες, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, θανάτου κτλ.

Αναφορικά με το ζήτημα, το περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί δηλώσεις του Σιλβάν Άγκιους, υπεύθυνου δημόσιας πολιτικής του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφισεξουαλικών, Τρανσέξουαλ και Διαφυλικών Ατόμων, υποστηρίζοντας πως παρά το γεγονός πως οι Βρυξέλλες εξέδωσαν μια έκθεση σχετικά με τις τρανσέξουαλ και διαφυλικές μειονότητες, η πρόοδος ήταν περιορισμένη.

Σημειώνεται ότι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που όρισε την νομική κατευθυντήρια γραμμή της σχετικά με τον ένδειξη του φύλου ήταν η Αυστραλία, πριν περίπου έξι εβδομάδες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα