Η Ελλάδα μόνο για νίκη με Ιαπωνία, μέσα σε γκρίνια και μιζέρια από το παρελθόν

Σα να μην έφτανε η βαριά ήττα της πρεμιέρας από την Κολομβία, με 3-0, ήρθε και ο καβγάς του Γιάννη Μανιάτη με τον Γιώργο Τζαβέλλα και έδεσε το... γλυκό.

Η Εθνική Ελλάδος, βρίσκεται στη Βραζιλία μετέχοντας στο τρίτο Μουντιάλ της ιστορίας της, αλλά δυστυχώς τα πρώτα σημάδια μας θυμίζουν το καταστροφικό 1994, στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ξημερώματα Παρασκευής, στη 1 μετά τα μεσάνυκτα, ώρα Ελλάδος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κληθεί να δώσει έναν καθοριστικό αγώνα. Θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία

σε έναν αγώνα χωρίς αύριο και για τις δύο ομάδες, που βρίσκονται με μηδέν βαθμούς μετά την πρώτη αγωνιστική.

Και οι δύο ομάδες θέλουν μόνον νίκη, ώστε να ελπίζουν έστω και θεωρητικά για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο Φερνάντο Σάντος θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στην Εθνική Ελλάδας, τιμητικά. Δηλώνει προβληματισμένος από την εικόνα του πρώτου αγώνα με την Κολομβία, αλλά ο χαρακτήρας του δεν του επιτρέπει ριζικές αλλαγές στη σύνθεση που θα παρατάξει απέναντι στην Ιαπωνία. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι προσανατολίζεται να ρίξει από την αρχή στη μάχη τον Κώστα Μήτρογλου στη θέση του Φάνη Γκέκα και τον Γιάννη Φετφατζίδη στη θέση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Η Ιαπωνία, από την πλευρά της, δεν είναι επίσης στην καλύτερή της κατάσταση. Στον πρώτο αγώνα, παρότι προηγήθηκε, ηττήθηκε από την Ακτή Ελεφαντοστού με δύο κεφαλιές δείχνοντας τεράστιο πρόβλημα στον αέρα.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι παίζει επίσης το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Γιαμαγκούτσι, Οκαζάκι, Χόντα, Καγκάβα, Οσάκο

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ, Σαμαράς, Φετφατζίδης, Μήτρογλο

Ο καβγάς Μανιάτη και Τζαβέλλα

Το κλίμα πάντως δεν είναι και το καλύτερο δυνατό με τα φώτα να πέφτουν πάνω στους Μανιάτη και Τζαβέλλα λόγω του επεισοδίου που είχαν στην προχθεσινή προπόνηση.

Πολλοί επισημαίνουν ότι τόσο ο Φερνάντο Σάντος όσο και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής θα έπρεπε να έχουν βάλει ήδη στο αεροπλάνο της επιστροφής τους δύο ποδοσφαιριστές καθώς το παράπτωμά τους είναι βαρύτατης μορφής και φέρνει πίσω φαντάσματα του παρελθόντος που ταλάνιζαν επί δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αντ΄αυτού, όμως, τόσο η ηγεσία της ΕΠΟ όσο και ο προπονητής επέλεξαν να χαμηλώσουν τους τόνους, ελπίζοντας στην αυτοσυγκράτηση και το επαγγελματισμό των δύο ποδοσφαιριστών.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σάντος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής για τις συνέπειες του περιστατικού είπε: «Οι παίκτες μου τα είπαν όλα. Όλα είναι παρελθόν».

Αναφορικά, δε, με το αν θα πάρει... μέτρα που θα αφορούν την ενδεκάδα μετά το επεισόδιο, δήλωσε ότι: «Η απόφαση για την ενδεκάδα θα παρθεί με βάση το τι πρέπει να συμβεί για να κερδίσουμε, όχι βάσει του συγκεκριμένου περιστατικού».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα