Νέο έπος Άνθιμου: Άλλο να τον τρως εφάπαξ και άλλο σε δόσεις…

Τον Άνθιμο τον ενοχλεί -και- η προβολή της ομοφυλοφιλίας. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που βγάζει κανείς ακούγοντας το κήρυγμά του κατά του Gay Pride στην αγρυπνία που διοργανώθηκε στον ναό της Αχειροποιήτου στην Θεσσαλονίκη. Θέλει δηλαδή όλοι οι κοσμικοί ομοφυλόφιλοι να κρύβονται. Όπως δηλαδή κάνουν και οι ομοφυλόφιλοι κληρικοί...

Γράφει η συντακτική ομάδα του KoolNews.gr

Ο Άνθιμος μαζί με «χριστιανικές οργανώσεις» εξέφρασε

την κάθετη διαφωνία του με την διοργάνωση του Gay Pride στην Θεσσαλονίκη, ενώ κατηγόρησε τους διοργανωτές και τις Αρχές (δηλαδή τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει). Στο κήρυγμά του αυτήν την φορά δεν ασχολήθηκε με το Σκοπιανό, ούτε τους Τούρκους που θέλουν την Θράκη μας. Ασχολήθηκε με τους Έλληνες ομοφυλόφιλους οι οποίοι αποφασίζουν μία φορά τον χρόνο να βγουν στον δρόμο και να φωνάξουν για τα δικαιώματά τους.

Στην αγρυπνία μαζεύτηκαν «πιστοί» για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως η ομοφυλοφιλία είναι μία διαρκής αμαρτία. «Είναι διαφορετικό να υποπέσεις σε μια αμαρτία και να ζητήσεις τη συγγνώμη του Θεού, και είναι άλλο να έχεις συνεχή σχέση με την αμαρτία και να την προβάλλεις», είπε χαρακτηριστικά και εδώ στεκόμαστε σε ένα πράγμα στο οποίο θα στεκόταν οποιοσδήποτε διάβαζε την παραπάνω πρόταση. Άλλο είναι να τον... φας εφάπαξ και να μην σου αρέσει κι άλλο να... γλυκαθείς και να θες σε δόσεις! Στην πρώτη περίπτωση ο Θεός θα σε συγχωρέσει, στη δεύτερη όχι. Τόσο απλά τόσο ωμά.

Δεν έχει ρίξει μία ματιά στα σκοτεινά κελιά των κληρικών; Δεν έχει ακούσει τα τόσα και τόσα σκάνδαλα, μοναχών, παπάδων και μητροπολιτών; Πέτυχε λέει, να μην περάσει η παρέλαση έξω από Αγία Σοφία και την Μητρόπολη, αλλά κάνει τα στραβά μάτια για όσες... παρελάσεις έχουν μπει και βγει από εκεί μέσα κατά καιρούς και δεν τους έχει καταλάβει κανείς. Αλλά και να τους καταλάβει... «who cares»; Ας τα βάλουμε κάτω από το χαλάκι κι ας ασχοληθούμε με το τι γίνεται έξω από την Εκκλησία.

Σύμφωνα με τον Άνθιμο τόσο η αγρυπνία όσο και η συγκέντρωση των χριστιανικών οργανώσεων έγινε για να «διατυπώσουμε με ειρηνικό και φιλάνθρωπο τρόπο την αντίθεσή μας στη διαφήμιση της απρέπειας». Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν εντοπίζουμε καμμία φιλανθρωπία στο κήρυγμά του. «Δεν διοργανώνουμε παλλαϊκή συγκέντρωση, θα μπορούσαμε σήμερα να είχαμε εδώ 150 ιερείς, αλλά δεν το θέλουμε», είπε χωρίς ωστόσο να ξέρει πόσο και αν είναι «αμαρτωλοί» αυτοί οι 150 ιερείς.

Στο κήρυγμα του Άνθιμου εντοπίζουμε μισανθρωπισμό. Ασχέτως εάν το Gay Pride ταιριάζει στην αισθητική του καθενός μας, αποτελεί την επιτομή της ελεύθερης έκφρασης. Αποτελεί μία από τις ελάχιστες συγκεντρώσεις ανθρώπων στις οποίες δεν βλέπουμε βανδαλισμούς και ύβρεις, αλλά τραγούδια και χορό.

Και φωτογραφίες πιστών από την αγρυπνία κατά της ομοφυλοφιλίας...

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα