Η Χρυσή Αυγή κάνει το πολιτικό σύστημα να τρέμει: Παραμένει ακλόνητη κοντά σε διψήφια ποσοστά

Ολική επαναφορά φαίνεται πως κάνει η Χρυσή Αυγή η οποία παρά τις τελευταίες εξελίξεις και την εμπλοκή στελεχών, βουλευτών, μέχρι και του αρχηγού της, εμφανίζει ακλόνητα τα ποσοστά της σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα από αυτά τα οποία της επέτρεψαν την είσοδό της στην Βουλή.

Η δημοσκόπηση της MRB

είχε σημαντικά αποτελέσματα και μεταξύ αυτών ήταν και η πορεία της Χρυσής Αυγής. Τα αυξανόμενα ποσοστά του εθνικιστικού κόμματος είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, καθώς παρά τον σάλο που είχε προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, η εθνικιστική οργάνωση φαίνεται πως επανακτά τους χαμένους ψηφοφόρους της. Δεν φαίνεται να την επηρέασαν ούτε οι συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά, του Γιάννη Λαγού, αλλά και οι διώξεις των στελεχών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κάτω από την κάλυψη του κόμματος.

Η επάνοδος των δημοσκοπικών τάσεων της Χρυσής Αυγής έχει ως έρμα τα υψηλά ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών καθώς εννέα στους δέκα ερωτηθέντες πολίτες απάντησαν πως είναι πολύ δυσαρεστημένοι από το παρόν πολιτικό σύστημα ενώ πάλι εννέα στους δέκα δηλώνουν εξαιρετική δυσκολία στην κάλυψη των μηνιαίων αναγκών τους. Οι υψηλές τάσσεις απαξίωσης του πολιτικού συστήματος σε συνδυασμό με την κρίση, την υπερφορολόγηση και την αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, συνθέτουν σύμφωνα με την δημοσκόπηση ένα εκρηκτικό μείγμα , με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να εμφανίζουν δυναμικότητα υψηλής αύξησης, σύμφωνα με τους δημοκόπους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόθεση ψήφου την οποία φαίνεται πως θα λάβει η Χρυσή Αυγή στις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαΐου, καθώς το ποσοστό της κυμαίνεται κοντά στο 9% , γεγονός που καθιστά σαφές πως το επόμενο ευρωκοινοβούλιο θα φιλοξενήσει πάνω από δύο βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος.

Η κυβέρνηση επίσης φαίνεται πως έχει επηρεαστεί δημοσκοπικά λόγω του Ενιαίου φόρου Ακινήτων , ενώ σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που άντλησε στο διάστημα των δύο προηγούμενων μηνών από τον δεξιό και ακροδεξιό χώρο, φαίνεται πως ήταν προσωρινό καθώς η κινητικότητα της εκλογικής βάσης σε αυτή τη δημοσκόπηση ήταν εξαιρετικά υψηλή(7,7%)και ευνόησε την Χρυσή Αυγή .

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα