Η αλήθεια για τον Παπουτσή

Μία κίνηση έκανε η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της πάταξης της ανεργίας κι έπεσε το κράξιμο της αρκούδας. Βρήκε δουλειά σ' έναν αγωνιστή του Πολυτεχνείου και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι οργισμένων αντιδράσεων και ειρωνικών σχολίων. Έχουν δίκιο όσοι αντιδρούν;

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Εκ πρώτης όψεως, ναι. Ωστόσο, κάθε καλόπιστος παρατηρητής, αν εξετάσει το διορισμό Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα με όρους γεωπολιτικής και αντιμετώπισης κρίσεων, θα καταλάβει ότι ήταν μονόδρομος.

Πρώτα απ' όλα, επειδή υπάρχει συγκυβέρνηση, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι -για καθαρά ιδεολογικούς λόγους- έχουν «διανεμηθεί» οι διορισμοί. Δύο εγώ, έναν εσύ. Τρεις εγώ, ενάμιση εσύ.

Κάπως έτσι πάει η ιδεολογία στις μέρες μας. Ρομαντικά και με ιδιοτέλεια. Αν, λοιπόν, οι θέσεις που έχει καβατζώσει ο Βαγγέλης της Πασοκάρας δε δοθούν στην Πασοκάρα, τότε θα ξεσπάσει κυβερνητική κρίση. Ο Βαγγέλης -επειδή είναι ευαίσθητο αγόρι- θα παρεξηγηθεί, αν χαλάσει η συμφωνία, και θα πάρει τα σοσιαλιστικά συμπράγκαλά του και θα φύγει από την κυβέρνηση. Κι αυτό λίγο πριν από τις γερμανικές εκλογές, το «κούρεμα» του χρέους, το επόμενο πακέτο. Αστάθεια, ανασφάλεια, παγκόσμια ανατριχίλα. Ντόμινο ανεπιθύμητων εξελίξεων.

Στον Κουλούρη:

Με την πτώση της κυβέρνησης (λόγω της ανεργίας Παπουτσή), το ευρώ θα άρχιζε να τραμπαλίζει, να σείεται και να λυγιέται σαν καραγκούνα που χορεύει. Η Ελλάδα θα έφευγε από το ευρώ, για να σταματήσει το τραμπάλισμα. Ύστερα, το ευρώ θα διαλυόταν, γιατί θα ακολουθούσαν εμάς στην πόρτα της εξόδου η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η ίδια η Γαλλία. Οι Τούρκοι θα έβρισκαν ευκαιρία να μας την πέσουν μέρα μεσημέρι. Απόβαση στο Τουρκολίμανο.

Το ξανθό γένος (οι Ρώσοι) και το άλλο γένος που χρυσίζει σαν φλουρί (οι Κινέζοι) θα την έπεφταν στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί θα τσαντίζονταν πολύ και θα άνοιγαν τα σιλό με τα πυρηνικά. «Τσουπ!» θα έκανε ο πρώτος πύραυλος που θα εκτοξευόταν. «Τσουπ!» και ο δεύτερος. Παγκόσμιος πόλεμος, Αρμαγεδδών, Αποκάλυψη! Πυρηνικό χειμώνα μέσα στο κατακαλόκαιρο θα είχαμε, αδελφέ μου. Για τέτοια είμαστε τώρα ή να βρούμε καμιά παραλία με δωρεάν ξαπλώστρα;

Έτσι, λοιπόν, με την επαγγελματική αποκατάσταση του Χρήστου Παπουτσή σώσαμε τον πλανήτη από βεβαία καταστροφή. Να βρούμε δουλειά και στον Κίμωνα Κουλούρη!

Το διαβάσαμε στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα