Gladiator 2: Όταν ο μονομάχος Μάξιμος σκότωσε τον Χριστό

Το σενάριο του Νικ Κέιβ που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Δεν ήταν λίγοι οι οποίοι απογοητεύτηκαν με τον θάνατο του Μάξιμου στη ταινία, καθώς ήλπιζαν να παραμείνει ο ήρωας ζωντανός για κάποιο σήκουελ.

Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκε και ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου όταν ζήτησε από τον Νικ Κέιβ να γράψει ένα σενάριο για κάποια πιθανή νέα ταινία.

«Με πήρε τηλέφωνο ο Ράσελ και μου ζήτησε να γράψω το Gladiator 2. Κάτι εξαιρετικά απρόσμενο και δύσκολο για κάποιον που

μέχρι τότε είχε γράψει μόνο ένα σενάριο (σ.σ. Το Ghosts of the Civil Dead). Όταν του επισήμανα ότι πεθαίνει στο τέλος του πρώτου, απλά μου είπε ''Βρες ένα τρόπο''», δήλωσε ο Κέιβ σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Τελικά του παρέδωσε ένα σενάριο που άκουγε στο όνομα Christ Killer και ήταν ιδιαίτερα περίεργο για τα γούστα του ηθοποιού.

«Σύμφωνα με το σενάριο, ο Μάξιμος πηγαίνει στο καθαρτήριο και συναντά τους παλιούς θεούς (που πεθαίνουν στον ουρανό επειδή στην γη υπάρχει πλέον ένας Θεός που τους παίρνει τους οπαδούς) που του χαρίζουν και πάλι την ζωή του με την προϋπόθεση να επιστρέψει στην Γη και να σκοτώσει τον Χριστό και τους οπαδούς του», αναφέρει ο Κέιβ.

Αν και ο ίδιος χαρακτήρισε το σενάριο αριστούργημα, ο Κρόου έκανε την παρατήρηση ότι απλά δεν του αρέσει. Ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, ο Ράσελ Κρόου με τον Ρίντλεϊ Σκοτ, σκεφτόντουσαν να δουλέψουν πάνω σε παρόμοιο σενάριο...

Keywords
Τυχαία Θέματα