Η Αλ Κάιντα αποκαλύπτει τις κρυφές πτυχές της 11ης Σεπτεμβρίου: Τι «ενέπνευσε» τον Μπιν Λάντεν;

15:23 3/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Δεκαπέντε χρόνια μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου, η Αλ Κάιντα αποκάλυψε το γεγονός που ενέπνευσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν για το δαιμονικό σχέδιο του που παρέσυρε στον θάνατο 2973 ανθρώπους.

Η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, σε άρθρο στο εβδομαδιαίο περιοδικό ισχυρίζεται πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

εμπνεύστηκε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου από έναν Αιγύπτιο πιλότο.

Ήταν δύο χρόνια πριν από την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου όταν ένα αεροσκάφος της Egypt Air συνετρίβη κατά την διάρκεια πτήσης από το Λος Άντζελες με προορισμό το Κάιρο, παρασύροντας στο θάνατο 217 ανθρώπους.

Η πτήση 990 της EgyptAir ήταν μια από τις πιο θανατηφόρες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία των αεροπορικών ατυχημάτων. Το Boeing 767 συνετρίβη πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό τον Οκτώβριο του 1999.

Οι αιγυπτιακές αρχές απέδωσαν τη συντριβή του αεροπλάνου σε μηχανική βλάβη. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συντριβή του, αποκλείστηκαν αμέσως, οι μηχανικές βλάβες, ενώ το μαύρο κουτί έδειξε πως η συντριβή του ήταν εσκεμμένη και αποδόθηκε στον έναν από τους πιλότους, που ήθελε να εκδικηθεί την αμερικάνικη υπηρεσία αερογραμμών που του είχε απαγορεύσει να πιλοτάρει εντός της χώρας.

Μια εκ των εταιριών που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στη συντριβή εξέδωσε πόρισμα, στο οποίο υποστήριζε ότι ο πιλότος Gameel Al-Batouti έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και έριξε το αεροπλάνο εσκεμμένα. Ο πιλότος είχε βάλει το αεροπλάνο σε καθοδική πορεία, είχε κλειδώσει τους συγκυβερνήτες απ΄ έξω και προσευχόταν στον Αλλάχ για να πάει στον παράδεισο.

Όπως αποκαλύπτει η τρομοκρατική οργάνωση, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν όταν το πληροφορήθηκε αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν το έριξε σε κάποιο κτήριο;». Και κάπως έτσι άρχισαν να σχεδιάζονται στο μυαλό του οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

The post Η Αλ Κάιντα αποκαλύπτει τις κρυφές πτυχές της 11ης Σεπτεμβρίου: Τι «ενέπνευσε» τον Μπιν Λάντεν; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα