Δεν θα μείνει φυλλαράκι! Συνταγή για σπιτική μπουγάτσα από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

13:22 3/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Να πεταχτείς μέχρι τη Θεσσαλονίκη για μία μπουγάτσα, είναι υπερβολή! Να τη φτιάξεις, όμως, στο σπίτι; Ακολούθησε τη λαχταριστή συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας1 κιλό μυζήθρα γλυκιά½ μυζήθρα ξινή2 φλιτζ. γάλα1 αυγό3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυροΖάχαρη άχνη (προαιρετικά)Κανέλα (προαιρετικά)2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη1 ½ φλιτζ. σόδα

Διαδικασία

Αναμειγνύετε τη γλυκιά μυζήθρα μαζί με

την ξινή. Σε μια κατσαρόλα βάζετε ενάμισι φλιτζάνι γάλα και το ζεσταίνετε. Στο μισό φλιτζάνι γάλα διαλύετε το κορν φλάουερ και το ρίχνετε στο υπόλοιπο γάλα, μόλις αρχίζει να βράζει.

Ανακατεύετε και όταν αρχίσει η κρέμα να πήζει, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύετε, ώστε να ενσωματωθούν στην κρέμα. Ενώνετε την κρέμα με τα τυριά.

Βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψί. Απλώνετε τέσσερα φύλλα, βουτυρωμένα μεταξύ τους. Απλώνετε από πάνω την κρέμα, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος τα 3-4 εκ. Στρώνετε από πάνω 4-5 ακόμα φύλλα, τα οποία βουτυρώνετε επίσης πολύ καλά.

Φέρνετε προς τα μέσα τις άκριες που περισσεύουν από το ταψί. Χαράσσετε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού, χτυπάτε τη σόδα με το βούτυρο και περιχύνετε την μπουγάτσα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Σερβίρετε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

The post Δεν θα μείνει φυλλαράκι! Συνταγή για σπιτική μπουγάτσα από τη Μυρσίνη Λαμπράκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα