Η IWC μεταφέρει τους επισκέπτες σε έναν «υποβρύχιο» κόσμο

19:11 5/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Για να σηματοδοτήσει το λανσάρισμα της νέας συλλογής Aquatimer, η IWC Schaffhausen και περίπου 800 προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας (SIHH) στη Γενεύη, για ένα πολύ ιδιαίτερο βράδυ.

Ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας μετέφερε τους Φίλους της Μάρκας, μεταξύ των οποίων οι Kevin Spacey, Marc Forster, Ewan McGregor,

Luís Figo, Fabian Cancellara, Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Karolina Kurkova και Adriana Lima, σε ένα μοναδικό περιβάλλον, που προσομοίωνε τον κόσμο πάνω και κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν μια παράσταση, ειδικά σχεδιασμένη για την IWC, από το Cirque du Soleil, του οποίου οι καλλιτέχνες εξέτασαν τα μυστήρια του χρόνου, με μουσικά ιντερλούδια από τον πρώην τραγουδιστή των Supertramp, Roger Hodgson.

«Ο χρόνος μπορεί να είναι ένα δώρο, αλλά είναι σίγουρα ανεκτίμητο». Με αυτά τα λόγια, ο σταρ του Hollywood, Ewan McGregor, άνοιξε το gala της IWC "Inside the Wave", στο πλαίσιο του Διεθνούς Σαλονιού Υψηλής Ωρολογοποιίας στη Γενεύη. Ο, εδώ και χρόνια, Φίλος της Μάρκας έφτασε στη Γενεύη, ως οικοδεσπότης της βραδιάς. «Ο χρόνος είναι ένας θησαυρός kαι το ζήτημα είναι όχι πόσα έχουμε, αλλά πώς θα διαχειριστούμε αυτά που έχουμε και αγαπάμε». Για μια μαγική βραδιά, γεμάτη ποίηση, ακροβατικά που κόβουν την ανάσα και δυναμικό χοροθέατρο, ο σταρ του Hollywood διηγήθηκε μια ιστορία, σκηνοθετημένη από τους καλλιτέχνες του Cirque du Soleil. Το concept, που δημιουργήθηκε ειδικά για την IWC, ήταν για το χρόνο που είχε κλαπεί και ανακαλύφθηκε ξανά, ακριβώς έξω από τα νησιά Galapagos.

Οι σχέσεις της IWC Schaffhausen με το αρχιπέλαγος είναι ιδιαίτερα στενές. Και τα καταδυτικά ρολόγια στη νέα συλλογή Aquatimer 2014 ταιριάζουν απόλυτα με αυτόν τον φυσικό παράδεισο. «Η εξέλιξη αυτής της σαφώς αρρενωπής, δυναμικής και επαγγελματικής συλλογής σπορ ρολογιών, με παράδοση πίσω στο 1967, συνεχίζει με μια πληθώρα καινοτόμων νέων χαρακτηριστικών», εξήγησε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen. «Ως μια επιτυχημένη εταιρεία, παίρνουμε πολύ σοβαρά την κοινωνική μας υπευθυνότητα. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε στη διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας των ειδών που βρίσκονται στα νησιά Galapagos. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζουμε ενεργά τo ερευνητικό έργο του Ιδρύματος Charles Darwin, του οποίου o Ερευνητικός Σταθμός γιορτάζει, αυτή τη μέρα, την 50η επέτειό του».

“DIVE STOP” ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ IWC

Το απόγευμα, οι VIP προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την απίστευτη ομορφιά αυτού του φυσικού παράδεισου, όταν ο Georges Kern τούς ξενάγησε στο περίπτερο της IWC Schaffhausen, το οποίο φέτος ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο σε ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα καταδύσεων στον κόσμο. Φίλοι της Μάρκας, μεταξύ των οποίων οι Kevin Spacey, Ewan McGregor, οι οδηγοί της FORMULA ONE, Nico Rosberg και Lewis Hamilton, ο θρύλος του ποδοσφαίρου Luís Figo, βυθίστηκαν σε έναν “Aquatimer” κόσμο, που κάλυπτε σχεδόν 1.000 τετραγωνικά μέτρα στο εκθεσιακό συγκρότημα. Ανάμεσα σε προβολές τοίχου με σφυροκέφαλους καρχαρίες και κοπάδια από ψάρια, τα top models Karolina Kurkova και Adriana Lima, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα σκληροτράχηλα, και συγχρόνως εκλεπτυσμένα ρολόγια που συνθέτουν την οικογένεια Aquatimer. Το Aquatimer Chronograph Έκδοση "Expedition Charles Darwin" είναι το πρώτο ρολόι της IWC με κάσα από χαλκό, που έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής. Ο διάσημος φωτογράφος Peter Lindbergh εντυπωσιάστηκε από το Aquatimer Automatic 2000 σε τιτάνιο, ανθεκτικό σε πίεση 200 bar, ενώ ο ηθοποιός Moritz Bleibtreu , ο σκηνοθέτης Marc Forster και ο τραγουδιστής Ronan Keating είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυτό το ρολόι, με την υψηλή ανθεκτικότητα στην πίεση.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ GALAPAGOS

Με τίτλο “Inside the Wave”, το λαμπερό γκαλά της IWC ήταν αφιερωμένο στο επαναλανσάρισμα της παραδοσιακής οικογένειας Aquatimer και μετέφερε τους επισκέπτες σε έναν ατμοσφαιρικό υποβρύχιο κόσμο, «λουσμένο» στο φως. Περίπου 100 δημοσιογράφοι περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, τιμώντας την IWC Schaffhausen με την παρουσία τους. Το σκηνοθετημένο event ήταν κατάλληλο, όχι μόνο για τον εορτασμό των νέων ρολογιών της IWC, αλλά και για την επέτειο του Ερευνητικού Σταθμού, του επιστημονικού οργανισμού που έχει συσταθεί για τα νησιά Galapagos από το Ίδρυμα Charles Darwin, με το οποίο η IWC συνεργάζεται από το 2009.

Ο Swen Lorenz, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Charles Darwin, έδωσε στους επισκέπτες μια εικόνα των συνολικών μέτρων συντήρησης, που λαμβάνονται από το Ίδρυμα για τα νησιά Galapagos. «Ο κόσμος αντιμετωπίζει τεράστιες οικολογικές προκλήσεις», ανέφερε. «Οι λύσεις που έχουμε αναπτύξει για το σχετικά μικρό, αυτόνομο φυσικό κόσμο του αρχιπελάγους θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμεύσουν ως πρότυπα για ολόκληρο τον πλανήτη. Είμαστε πολύ ευγνώμονες που μπορούμε να υπολογίζουμε στην ευγενική υποστήριξη του, επί χρόνια, συνεργάτη μας IWC Schaffhausen, που συνεχίζει να συνεισφέρει σημαντικά στη διατήρηση της πανίδας και της χλωρίδας των νησιών Galapagos». Ακριβώς πριν από πενήντα χρόνια, μια ομάδα στο Santa Cruz ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επιστημονικής έρευνας για τη μοναδική βιοποικιλότητα των ειδών. Τώρα, περισσότεροι από 100 επιστήμονες, φοιτητές και εθελοντές από κάθε γωνιά του πλανήτη, δουλεύουν για το αρχιπέλαγος, διεξάγοντας έρευνα για το σχετικά εύθραυστο οικοσύστημα. Με τις νέες ειδικές εκδόσεις - Aquatimer Chronograph Έκδοση "Galapagos Islands", Aquatimer Chronograph Έκδοση "Expedition Charles Darwin" και Aquatimer Chronograph Έκδοση "50 Years Science for Galapagos” – η IWC αφιερώνει τρία μοναδικά ρολόγια στο Ίδρυμα Charles Darwin και ενισχύει οικονομικά το αδιάκοπο έργο τους, διαθέτοντας μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις στη φιλανθρωπική οργάνωση και τον Ερευνητικό Σταθμό.

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ EWAN MCGREGOR

Παράλληλα, ο Ewan McGregor και οι καλλιτέχνες του Cirque du Soleil πραγματοποίησαν, στην αναζήτησή τους για το χαμένο χρόνο, μία επιδέξια παράσταση. Ο Fabian Cancellara, ένας από τους πιο επιτυχημένους ποδηλάτες αγώνων στον κόσμο και ο Alexei Nemov, ο Ρώσος αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, τέσσερις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, συνεργάστηκαν για να βοηθήσουν τους ακροβάτες στα εναέρια μετάξια, που συμβόλιζαν το ταξίδι τους στα νησιά Galapagos. O Roger Hodgson, θρυλικός frontman των Supertramp, ερμήνευσε τις δημοφιλείς επιτυχίες "Dreamer", "Give a Little Bit" και "Breakfast in America". Οι καλλιτέχνες του Cirque du Soleil και όλοι οι πρωταγωνιστές ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ερμηνεία του “It’s raining again” και για το μεγάλο φινάλε στη σκηνή, πριν ο Georges Kern δώσει τη σκυτάλη στον DJ Jack E από το Saint Tropez.

Keywords
Τυχαία Θέματα