Γυναίκα 60 ετών (ίσως να) είναι θαμμένη στον τάφο της Αμφίπολης

Σε ηλικιωμένη γυναίκα ανήκει πιθανότατα ο σκελετός που βρέθηκε στον τελευταίο θάλαμο του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης.

Λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, ανεπίσημες πληροφορίες έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας ρίχνοντας έτσι (λίγο) φως στο κρίσιμο ερώτημα του ποιος βρίσκεται στον τάφο της Αμφίπολης. Η ηλικία της φερόμενης ως γυναίκας προσδιορίζεται περί τα 60 χρόνια, ενώ φυσικά δεν είναι γνωστή η ταυτότητά της, αφού ο

σκελετός δεν δίνει τέτοιες πληροφορίες. Μάλιστα, οι ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα ή αύριο θα δώσουν στοιχεία για βασικά χαρακτηριστικά του νεκρού, καθώς θα συνεχιστούν για πολλούς μήνες ακόμα οι έρευνες του ανθρωπολογικού υλικού.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δίνουν την αίσθηση πως ίσως στον τάφο να βρίσκεται η Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η οποία όταν εκτελέστηκε δια λιθοβολισμού από τον Κάσσανδρο βρισκόταν σε αυτήν την ηλικία. Ωστόσο μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις οποιοδήποτε σενάριο θα ήταν αβάσιμο να υποστηριχθεί καθώς το βασικό «μειονέκτημα» του σεναρίου περί Ολυμπιάδος είναι η εντολή του Κασσάνδρου να αφεθεί το σώμα της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου άταφο μετά την εκτέλεσή της.

Αυτό το οποίο δεν θα γίνει γνωστό είναι η αιτία του θανάτου καθώς η έρευνα θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 20 μήνες ακόμη πριν εκδοθούν τα τελικά πορίσματα της μελέτης.

Κανείς, έως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει τα πορίσματα στα οποία έχουν καταλήξει οι δύο καθηγήτριες στις οποίες έχει ανατεθεί η μελέτη: Η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία και η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Οι δυο καθηγήτριες θα βρίσκονται το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να δώσουν οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία τους ζητηθεί και να συνεργαστούν ως προς την επεξεργασία του 50σελιδου πορίσματος για το νεκρό της Αμφίπολης.

The post Γυναίκα 60 ετών (ίσως να) είναι θαμμένη στον τάφο της Αμφίπολης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα