Παπανδρέου: Με έριξαν, λεπτομέρειες στους ιστορικούς – Θα είχα κερδίσει το δημοψήφισμα

Με μπαράζ προσωπικών εμφανίσεων του Γιώργου Παπανδρέου ξεκινά η τελευταία προεκλογική εβδομάδα για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να εξηγήσει την αναγκαιότητα ίδρυσης του νέου κόμματος και τις διαφορές του από το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega,

ο κ. Παπανδρέου επισήμανε: «Δεν ήθελα το μνημόνιο, αλλά δε μπορούσαμε να δανειστούμε από πουθενά». Μιλώντας για την τότε αντιπολίτευση του κ. Σαμαρά είπε: «Τα ξέρανε όλα. Δεν ήθελαν να βοηθήσουν. Ήθελαν να λιθοβολούν και να κάνουν κριτική».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνησή του κ. Καραμανλή «έκανε στατιστική απάτη. Και αυτή την αναξιοπιστία την πληρώνουμε και σήμερα. Το μνημόνιο το έκανε ο κ. Καραμανλής, εγώ απλώς το υπέγραψα. Δεν βρίσκαμε δυνατότητα δανεισμού. Αλλά τα λεφτά που υπάρχουν στη χώρα μας, υπάρχουν».

Μιλώντας για την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου από τη Βουλή, υπογράμμισε: «Αν δεν παίρναμε 180 δε θα ίσχυε το μνημόνιο και θα χρεοκοπούσαμε. Δεν είχαμε χρόνο. Έπρεπε να αναλάβω τις ευθύνες μου και να μην παίξω τη χώρα στα ζάρια».

Μιλώντας για την πτώση του και την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Ανατροπή υπήρξε. Τις λεπτομέρειες ας τις βρουν οι ιστορικοί».

«Γράφουν διάφορες ιστορίες, όπως οι Financial Times, που δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Ξέρω ότι δεν ήθελαν δημοψήφισμα», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «είχα ενημερώσει από καιρό τη Μέρκελ. Αυτό που ζήτησα ήταν μία δημόσια δήλωση στήριξης και μία θετική στάση απέναντι στο αίτημά μου. Εγώ ζήτησα να πάω στο Νταβός και πιστεύω ακόμα πως ο ελληνικός λαός θα είχε συμφωνήσει».

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός, αποκάλυψε ότι «η Μέρκελ είχε ζητήσει να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο». «Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει ένα αντίβαρο σε αυτά τα διευθυντήρια, δηλαδή Γαλλία, Γερμανία, Βρυξέλλες και ΔΝΤ», συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως «οι εταίροι δεν το θέλουν, εμείς δεν το θέλουνε, αλλά αν κάνουμε κουταμάρες υπάρχει αυτή η περίπτωση», εξηγώντας πως δεν γίνεται να πας στην Ευρώπη και να το παίζεις μάγκας.

The post Παπανδρέου: Με έριξαν, λεπτομέρειες στους ιστορικούς – Θα είχα κερδίσει το δημοψήφισμα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα