Γκάφα ολκής: Καθαρίστριες πέταξαν έργα τέχνης επειδή τα πέρασαν για σκουπίδια!

Για σκουπίδια πέρασαν τα μπουκάλια και τα αποτσίγαρα οι καθαρίστριες σε μία γκαλερί σύγχρονης τέχνης και έτσι τα πέταξαν στα σκουπίδια.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μπολζάνο της Ιταλίας και μετά από το πάρτι που φιλοξένησε η γκαλερί, η ομάδα καθαρισμού ανέλαβε δράση.

Κατά την άφιξη τους, οι καθαρίστριες βρήκαν άδεια μπουκάλια διασκορπισμένα στο πάτωμα, αποτσίγαρα και κομφετί, όπως επίσης παπούτσια και ρούχα.

Στο χώρο επικρατούσε χάος και το προσωπικό καθαριότητας αποφάσισε να βάλει «τάξη».

Ωστόσο, αυτά δεν ήταν απομεινάρια μιας έξαλλης βραδιάς, αλλά μια εικαστική έκθεση με θέμα «Θα χορέψουμε απόψε» από τους Μιλανέζους καλλιτέχνες Goldschmied & Chiari.

Οι καλλιτέχνες, με το συγκεκριμένο έργο ήθελαν να σατιρίσουν τα πολυτελή πάρτι και τις υπερβολές των ιταλικών πολιτικών τάξεων κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’80. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση η τέχνη μιμήθηκε λίγο περισσότερο την πραγματικότητα.

Ευτυχώς, το έργο δεν καταστράφηκε τελείως. Για καλή τους τύχη οι καθαρίστριες είχαν μαζέψει τα σκουπίδια σε ξεχωριστές σακούλες για γυαλί και πλαστικό προκειμένου να τις πετάξουν στην ανακύκλωση. Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης Λετίτσια Ραγκάλια το έργο θα αποκατασταθεί χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που τραβήχτηκαν προτού γίνει η ζημιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σύγχρονο έργο τέχνης πετάγεται στα σκουπίδια από λάθος. Πέρυσι, ένας καθαριστής σε γκαλερί τέχνης στο Μπάρι πέταξε ένα έργο που περιείχε ψίχουλα παλιού μπισκότου αξίας 10.000 ευρώ.

The post Γκάφα ολκής: Καθαρίστριες πέταξαν έργα τέχνης επειδή τα πέρασαν για σκουπίδια! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα