Κοντά στο 10ό ο Ρόσι μετά την ποινή – χάδι για την κλωτσηδόν πτώση του Μάρκες

Μια στροφή πριν από την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος MotoGP ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι φαβορί και για αυτή την κούπα – 10η στην καριέρα του – αφού έπεσε στα μαλακά μετά την unfair ενέργεια του στο κυριακάτικο γκραν πρι της Μαλαισίας.

Η ποινή στην οποία επιβλήθηκε στον «γιατρό», για την γονατιά με την οποία γκρέμισε τον Μαρκ Μάρκες, ήταν η καλύτερη δυνατή για αυτόν αφού δεν του επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα οι δύο εμπλεκόμενοι αναβάτες παρουσιάστηκαν

ενώπιον των αγωνοδικών για εξηγήσεις και αποφάνθηκαν απλώς να εκκινήσει από την τελευταία θέση ο Ρόσι στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν, αυτό της Βαλένθια (08/11).

Θα πρέπει έτσι να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα των 7 βαθμών που έχει από τον ομόσταυλό του Χόρχε Λορένθο για να στεφθεί για 10η φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Αν βέβαια ο Λορένθο κατακτήσει την πρώτη θέση ο Ρόσι θα πρέπει να είναι δεύτερος, αφού η διαφορά της πρώτης με την τρίτη θέση είναι εννιά βαθμοί.

Έντονο είναι το παρασκήνιο και βέβαιο πως στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον μεγάλο τελικό της Βαλένθια πολλά θα λεχθούν και τόνοι μελάνης θα χυθούν. Θεωρείται άλλωστε βέβαιο ότι και στον τελευταίο αγώνα ο Μάρκες θα προσπαθήσει να παρεμποδίσει τον Ρόσι – όπως έκανε και στη Μαλαισία - ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο συμπατριώτης του.

Γκρίνια από Λορένθο: «Λόγω ονόματος τη γλίτωσε»

Αρνητική εντύπωση αποτέλεσε το γεγονός ότι αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, ο Ρόσι αποχώρησε από την πίστα χωρίς να πάρει μέρος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Εκεί, μπορούσε εύκολα να διακρίνει κανείς την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση στο πρόσωπο του Χόρχε Λορένθο, ο οποίος χαρακτήρισε άδικη την απόφαση.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτή την απόφαση. Ο Βαλεντίνο έβγαλε έξω τον Μαρκ. Ο Μαρκ δεν πήρε βαθμό, αυτός όμως πήρε 16. Είναι άδικη και ίσως λόγω του ονόματός του δεν του επιβλήθηκε χειρότερη ποινή. Δεν είναι δίκαιο σε τέτοιου είδους στροφή να πλασάρεις έτσι τη μοτοσυκλέτα ώστε να πέσει ο άλλος αναβάτης. Αλλά συνέβη. Οι αγωνοδίκες πήραν την απόφασή τους και πρέπει να τη σεβαστούμε - δεν συμφωνώ μαζί τους όμως».

Ο Ισπανός συνδιεκδικητής του τίτλου είπε, μάλιστα, πως αυτή η ενέργεια ενδεχομένως να έχει αλλάξει και τη γνώμη που έχει ο κόσμος για τον Ρόσι.

«Όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι θα χάσουμε το σεβασμό μας προς αυτόν. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες στην ιστορία, αλλά νομίζω ότι πολλοί θα αλλάξουν γνώμη μετά από αυτό».

The post Κοντά στο 10ό ο Ρόσι μετά την ποινή – χάδι για την κλωτσηδόν πτώση του Μάρκες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα