Γιώργος Πατέλης: Το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια που οπλοφορεί και «τσεπώνει» τα λεφτά των απόρων [εικόνα]

Φωτογραφία: Έθνος

Γύρω από το όνομά του πολύς λόγος έγινε. Τον μάθαμε όλοι αλλά λίγοι τον γνωριζουν πραγματικά. Ο Γιώργος Πατέλης είναι ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια και ήταν υπεύθυνος των Κλειστών Πυρήνων της οργάνωσης.

Τι ήταν οι Κλειστοί Πυρήνες; Ομάδες μέσα στις Τοπικές οι οποίες ήταν αυτές που επιτίθονταν σε Πακιστανούς

και παρευρίσκονταν πάντα στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Στην συνέντευξη-φωτιά που δημοσίευσε το Έθνος την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, αποκάλυπτε πως: «Είσαι ένα μηδενικό, σου λένε να πέσεις να πάρεις κάμψεις και σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους. Όταν μπεις στον Κλειστό Πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου», σχολιάζοντας την δομή και την λειτουργία των Κλειστών Πυρήνων.

Στην φωτογραφία που δημοσιεύει το Έθνος, ο Γιώργος Πατέλης κρατά ένα πιστόλι Walther PP. Ο συγκεκριμένος τύπος όπλου μάλιστα χρησιμοποιήθηκε πολύ από τις δυνάμεις του ναζισμού. Ο υποψήφιος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Β’ Πειραιά ο οποίος φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, είναι εξαφανισμένος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι στιγμής δεν έχει κινηθεί καμμία ακόμη διαδικασία εναντίον του ενώ πηγές αναφέρουν πως έχει «εξαφανιστεί» από την περιοχή της Νίκαιας.

Για τον Γιώργο Πατέλη αναφέρει: «Στο αυτοκίνητο του Γιώργου Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε». Παράλληλα τόνισε ότι: «Ο Γιώργος Πατέλης λάμβανε ενημέρωση από τα μέλη του για ό,τι αφορούσε την περιοχή της Νίκαιας και αυτός ήταν υπεύθυνους να «λογοδοτήσει» στον Λαγό, ο οποίος λάμβανε τις όποιες αποφάσεις και είχε και το τελικό πρόσταγμα. Ωστόσο και αυτός έπρεπε να λογοδοτήσει στον «αρχηγό» ο οποίος έδινε το τελευταίο ΟΚ».

Στις αποκαλύψεις φάνηκε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι και τόσο φιλέλληνες όσο λένε καθώς σύμφωνα με το πρώην μέλος του κόμματος «τσέπωναν» χρήματα που μάζευαν για άπορους Έλληνες προκειμένου αυτοί να ζουν μία αξιοπρεπέστατη ζωή, παρά το γεγονός πως είναι άνεργοι. Συγκεκριμένα για τον Γιώργο Πατέλη, αποκάλυψε: «Μάζευαν λεφτά για κάποιον συνάνθρωπο που είχε πρόβλημα και τα έβαζαν στην τσέπη τους. Έλεγαν 40 ευρώ μάζεψα και από την καταμέτρηση που γινόταν στον Κλειστό Πυρήνα μαθαίναμε ότι είχανε μαζευτεί 300 ευρώ που τα έβαζαν στην τσέπη τους. Και πλήρωναν τα κοινόχρηστα των σπιτιών τους και έκαναν μία ζωή αξιοπρεπέστατη. Παρόλο που ο Γιώργος Πατέλης και η σύζυγός του είναι άνεργοι και το μοναδικό εισόδημα που έχουν είναι η σύνταξη της μητέρας του, ζουν σε μεγάλο άνετο σπίτι στην Νίκαια. Πληρώνει φως νερό τηλέφωνο, κοινόχρηστα ζει αξιοπρεπέστατα και υπερηφανεύεται ότι έδινε κάθε μέρα στο παιδί του 15 ευρώ. Αν είσαι άνεργος από κάπου πρέπει να τα βγάζεις αυτά».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα