Δημοσκόπηση Alco: Καταρρέει η Χρυσή Αυγή στο 6,8%- Έχασε 4 μονάδες μετά τη δολοφονία

Mεγάλη πτώση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ως αποτέλεσμα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 20-23 Σεπτεμβρίου.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Newsit,

το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από τα πρόσφατα περιστατικά βίας ενώ το 18% εκτιμά πως δεν υφίσταται κίνδυνος.

Ως προς τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής, το 74% θεωρεί ότι υπάρχει συντονισμός και σχέδιο για τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν, ενώ το 15% πιστεύει ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά. Στη δημοσκόπηση το 45% των ερωτηθέντων αναφέρει πως έχει πιο αρνητική στάση απέναντι στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου ενώ το 39% δηλώνει πως έχει την ίδια αρνητική στάση που είχε και πριν. Παράλληλα όμως ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το 7% των ερωτηθέντων που εξακολουθούν να έχουν θετική στάση απέναντί της.

Το 81% πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι δημοκρατικό κόμμα και το 69% ότι έχει ναζιστική ιδεολογία ενώ αντίθετα το 12% πιστεύει ότι είναι δημοκρατικό κόμμα και ένα 13% ότι δεν έχει ναζιστική ιδεολογία.

Στην αναζήτηση της αιτίας για τη δημοσκοπική άνοδο που κατέγραφε μέχρι τώρα το ακροδεξιό κόμμα το 39% δηλώνει ότι το έκανε από οργή για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το 21% των ψηφοφόρων της δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα και, άρα, συνειδητά την ψηφίζει ως τέτοιο.

Στην πρόθεση ψήφου η Χρυσής Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα στη Βουλή, χάνοντας όμως 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της εταιρείας τον Ιούνιο και συγκεντρώνει 6,8% από το 10,8%, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό μέχρι σήμερα από την αρχή του 2013.

ΝΔ: 21%ΣΥΡΙΖΑ: 19,2%ΠΑΣΟΚ: 6%Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,8%Χρυσή Αυγή: 6,8%ΔΗΜΑΡ: 3,6%ΚΚΕ: 4,9%

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα