Για ένα γλυκό φτάσαμε στη Κηφισιά – Στο New Dash θα φας το καλύτερο σουφλέ [εικόνες]

Όταν έχεις ακούσει τόσα πολλά για ένα συγκεκριμένο φαγητό ή γλυκό είσαι διατεθειμένος να φτάσεις πολύ μακριά για να το εξακριβώσεις ιδίοις στόμασι. Και αυτό κάναμε. Φτάσαμε πολύ μακριά, ως την Κηφισιά (εδώ δίπλα μας είναι) για να γευτούμε το ωραιότερο γλυκό που υπάρχει σε αυτή την επιούσια γη.

Από τον Στέργιο Πουλερέ

Στο New Dash λοιπόν μας έβγαλε ο δρόμος, εκεί όπου ο καλός φίλος και σεφ του μαγαζιού,

Μανώλης Συρίγος, μας περίμενε με τις πιρούνες ακονισμένες, τους φούρνους αναμμένους και τις κατσαρόλες γεμάτες. Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν το σουφλέ πορτοκαλιού. Αλλά όπως κάθε μεγάλο όνομα, βγήκε τελευταίο για να κορυφώσει την απόλαυση.

Αφού οι εξυπηρετικότατοι σερβιτόροι μας έβαλαν νερό και κρασί, μας έφεραν τα χειροποίητα φραντζολάκια που φτιάχνουν στο μαγαζί μετά από την παραγγελία και τα αρπάξαμε ζεστά ζεστά. Στη συνέχεια, ήρθαν τα ορεκτικά: το παραδοσιακό μαστέλο, το τυρί της Χίου, η ωραιότερη στριφτόπιτα που έχουμε φάει ποτέ, λουσμένη με μέλι και ένα άρτια εκτελεσμένο ριζότο porcini με μανιτάρια.

Ακολούθως, μαχαίρια και πιρούνια υψώθηκαν για το κυρίως πιάτο. Αυτά που μας είχαν δασκαλέψει εκ των προτέρων να δοκιμάσουμε ήταν το χοιρινό φιλέτο με πουρέ πατάτας και ντομάτα και τα strazzapretti, ζυμαρικά με κομμάτια χοιρινού και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Και εκεί που είχαμε πέσει με τα μούτρα στα πιάτα μας συνειδητοποιήσαμε ότι ο σταρ της βραδιάς μας περιμένει. Οπότε κάναμε κράτει το πήγαμε λάου λάου και μετά από δέκα λεπτά είχαμε μπροστά μας τον λόγο που μας οδήγησε εδώ.

Μαζί με δύο μπάλες παγωτού, πασπαλισμένες με κορνφλέικς το σουφλέ πορτοκαλιού περίμενε να το ανοίξουμε για να μας εμφανίσει την έκπληξη του. Μια μπουκιά και...

Σαν λάβα βγήκε από μέσα ο λιωμένος καραμελωμένος χυμός πορτοκαλιού. Και δεν έμεινε τίποτα στο φινάλε.

Για να φανταστείτε το σουφλέ πορτοκαλιού είναι τόσο θεϊκό που η σοκολατόπιτα που ήρθε μαζί του δεν μας έκανε εντύπωση. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα της αφιερώναμε περισσότερες λέξεις, αλλά μπροστά στο σουφλέ είναι ένα απλό γλυκό.

Kudos to the chef!

New Dash, Κολοκοτρώνη 8, Κηφισιά, 2108088796

Keywords
Τυχαία Θέματα