«Ξύπνησε» και μίλησε η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε από βαρελότο στη Σαντορίνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Ξύπνησε» και μίλησε η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε από βαρελότο στη ΣαντορίνηΠαρασκευή, Απρίλιος 25, 2014 - 16:47

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ είναι τα μηνύματα για την πορεία της υγείας της Αμερικανίδας τουρίστριας που τραυματίστηκε σοβαρά από αυτοσχέδιο βαρελότο στην Οία. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της, η άτυχη γυναίκα, της οποίας η ζωή κινδύνεψε σοβαρά, «ξύπνησε» και μίλησε, δίνοντας ανέλπιστη χαρά στον σύζυγό της που παρακαλούσε για ένα θαύμα. Ειδικότερα, πηγές από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο τονίζουν ότι η 51χρονη Αμάντα Πρέσμικ, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,

αποσωληνώθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον ενώ είπε και τις πρώτες κουβέντες. Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από το ιατρικό προσωπικό, ωστόσο αυτό που επισημαίνεται, είναι ότι η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη και ως εκ τούτου, θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής. Η άτυχη γυναίκα έχει υποστεί ρήξη παχέος εντέρου, με διάτρηση και περιτονίτιδα και για τον λόγο αυτό έχει υποβληθεί σε επέμβαση, η οποία κρίθηκε επιτυχής.
Είναι δε εντυπωσιακό ότι ο τραυματισμός της δεν προήλθε από το ωστικό κύμα, αλλά από θραύσματα αλουμινίου που περιείχε ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που εξερράγη, τα οποία βρέθηκαν μέσα της. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα τραύματα της Αμερικανίδας, ο χειρουργός γιατρός που την επιβλέπει Μανούσος Χριστοδουλάκης ήταν αποκαλυπτικός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που τη χτύπησε ήταν τόσο ισχυρό, που τρύπησε τον γλουτό της, τη μέση και θραύσματα έφτασαν να διαπεράσουν μέχρι και το παχύ έντερο. «Δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους τραυματισμούς» είχε πει εμφανώς προβληματισμένος.
Η 51χρονη τουρίστρια έπεσε θύμα της ενέργειας ασυνείδητων, οι οποίοι το βράδυ της Ανάστασης έριξαν ένα αυτοσχέδιο βαρελότο με πυρίτιδα σε κατάμεστο σοκάκι, έξω από εκκλησία στην Οία Σαντορίνης. Από τη ρίψη των βεγγαλικών τραυματίστηκαν επτά άτομα, ανάμεσά τους και η 51χρονη Αμερικανίδα. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό της υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, με την κατάστασή της να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Στο πλευρό της ήταν ο σύζυγός της που περνούσε ώρες αγωνίας και καλούσε τον κόσμο να προσευχηθεί για να ξεπεράσει τον κίνδυνο η γυναίκα του. Μετά το συμβάν συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, δυσφημώντας τη χώρα μας στο εξωτερικό και αφήνοντας αλγεινές εντυπώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα