Το φαγητό της Κυριακής – Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες φούρνου από τον Άκη

Ένας λαός χαρακτηρίζεται από κοινά στοιχεία. Γλώσσα, πολιτισμό, έδαφος και τις εμπειρίες. Μια εμπειρία που έχουμε κοινή όλοι μας είναι το κυριακάτικο τραπέζι με χοιρινές μπριζόλες και πατάτες φούρνου, με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα τριγύρω.

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 8ελαιόλαδο για σοτάρισμα3-4 σκ. σκόρδοξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 4-5 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη100
γρ ελαιόλαδο2 κύβους ζωμός κοτόπουλου2 ποτήρια ζεστό νερό2-3 κ.σ. μουστάρδαλίγο μέλιαλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπλεντεράκι βάζουμε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το μέλι, την μουστάρδα, τον κύβο και τα 100 γρ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Προσθέτουμε τη ρίγανηΒάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε τις πατάτες και το μείγμα του λεμονιού.Ανακατεύουμε καλά. Με προσοχή μεταφέρουμε τις πατάτες και τα κρέατα σε ένα ταψάκι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσουν όλα σε μια στρώση.Το καυτό νερό με προσοχή να μην πάει πάνω στις πατάτες ή στις μπριζόλες το ρίχνω μέσα στο ταψί.Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και τις μπριζόλες μια φορά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα με σαράντα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, να μείνει το φαγητό με τη λεμονάτη σάλτσα του και να πάρει καλό χρώμα το κρέας.Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες και μπόλικο ζουμάκι.
Keywords
Αναζητήσεις
φαγητα στο φουρνο με πατατες
Τυχαία Θέματα