Φουρνιστές κρέπες με κιμά και λιωμένο τυρί

Δυο δυο… οι κρεπούλες δυο δυο! Λαχταριστές και σπιτικές οι κρέπες είναι το νέο εγχείρημα που πρέπει να προσπαθήσεις να φτιάξεις. Όσον αφορά στη γέμιση; Εμείς προτείνουμε κιμά και λιωμένο τυρί.

Υλικά

Για τις κρέπες

2 αυγά φρέσκα1 κούπα γάλα (250ml)1 κουταλάκι αλάτι1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη

Για τη γέμιση

150 γραμμ. κιμάς χοιρινός200 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο6 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος3-4 σκελίδες
σκόρδο, ψιλοκομμένες1 ξυλαράκι κανέλα400 γραμμ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας1κουταλάκι του γλυκού δυόσμος ψιλοκομμένος1 ποτήρι λευκό κρασί40-50ml ελαιόλαδοΑλάτι & πιπέρι

Για το ψήσιμο

100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη200 γραμμ. γκούντα τριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλάτι, το γάλα, τη λιωμένη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Το αφήνουμε στην άκρη για να γίνει ο χυλός αφράτος και ξεκινάμε στη συνέχεια να φτιάχνουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά. Βάζουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι ή ξύλινη σπάτουλα τον κόβουμε ανακατεύοντας τον συνέχεια με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε κόβοντας και ανακατεύοντας για άλλα 4 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να ροδίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά για να μαλακώσει. Βάζουμε τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά για να μην μας πιάσει ο κιμάς για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ξυλαράκι κανέλας.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί τελείως το κρασί. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι το δυόσμο και τον πελτέ. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά η γέμισή μας και αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας. Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τις κρέπες με το χυλό που είχαμε αφήσει στην άκρη.

Για τις κρέπες: Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι (28άρι) να κάψει. Ρίχνουμε στο κέντρο ποσότητα ίση με 5 κουταλιές χυλό (μπορείτε να τις ρίξετε σε μια κουτάλα να δείτε την ποσότητα που θα γεμίζετε) και πολύ γρήγορα γυρνάμε το τηγάνι κυκλικά για να απλωθεί το μείγμα μας προς τα έξω. Το αφήνουμε για πολύ λίγο (10 δευτ.) και μόλις αρχίσουν να ροδίσουν οι άκρες το γυρνάμε αμέσως με ξύλινη κουτάλα, από την άλλη μεριά. Το αφήνουμε για 10 δευτ. και βγάζουμε την κρέπα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Θα σας βγουν περίπου 6 κρέπες.

Για το ψήσιμο: Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο πυρέξ. Παίρνουμε μια από τις κρέπες και βάζουμε στο κέντρο και κατά μήκος 2 με 3 κουταλιές γέμιση. Τυλίγουμε προσεκτικά, βάζοντας τες μέσα στο πυρέξ με το σημείο που κλείνει το τύλιγμα προς τα κάτω. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για όλες τις κρέπες μας. Μόλις τελειώσουμε ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά και το βάζουμε στο φούρνο, στο γκριλ στους 200 βαθμούς. Μόλις λιώσουν τα τυριά, το βγάζουμε.

The post Φουρνιστές κρέπες με κιμά και λιωμένο τυρί appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα