Φοίβος : «Με πειράζει να με λένε τσιφτετελά!»

16:03 7/9/2012 - Πηγή: KoolNews

Για πρώτη φορά, ο Φοίβος μίλησε για την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας, κι αναφέρθηκε στις σπουδές του στη Νομική και την αντίδραση του δικηγόρου πατέρα του, όταν του ανακοίνωσε ότι θέλει να φύγει για την Αμερική για να παίξει με το συγκρότημά του: « Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω ντράμερ. Αυτό ήταν το όνειρό μου, άσχετα αν η ζωή τελικά με οδήγησε αλλού. Καθώς ο πατέρας μου ήταν δικηγόρος και υπήρχε γραφείο το οποίο θα αναλάμβανα, η προοπτική ήταν να γίνω δικηγόρος. Είχα ρίξει πολύ διάβασμα για τις Πανελλήνιες.

Ωστόσο, λίγο πριν δώσω εξετάσεις, με το φίλο μου το Σωτήρη που είχαμε μαζί ένα γκρουπάκι, είχαμε πάρει σχεδόν την απόφαση να βγάλουμε εισιτήρια και να πάμε στην Αμερική να κυνηγήσουμε το όνειρό μας. Όταν το ανακοίνωσα στον πατέρα μου, εκείνος πολύ ψύχραιμα μου απάντησε: «Γιατί δεν δίνεις πρώτα εξετάσεις για τις οποίες έχεις κοπιάσει τόσο πολύ και μετά κάνε ό, τι θες … Ο πατέρας μου νομίζω τότε το χειρίστηκε πολύ καλά το θέμα και έτσι βρέθηκα στη Νομική».

Και συνέχισε: «Τα δύο πρώτα χρόνια δεν πάτησα στη σχολή… Πρέπει να σου πω ότι είχα μακριά μαλλιά, άκουγα μόνο ξένη μουσική, καθόλου ελληνική. Για την ακρίβεια, ήμουν στην πλευρά εκείνων που έφτυναν την ελληνική μουσική! Τελείωσα τη σχολή τελικά, και μάλιστα με πολύ καλούς βαθμούς (με 9 και10), γιατί ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ, σε εκείνους που με αποκαλούσαν αλήτη, λόγω του προφίλ μου»

Μετά, θυμήθηκε πώς έγραψε το πρώτο του τραγούδι. «Με το γκρουπάκι μου παίζαμε διασκευές ξένων κομματιών. Μια μέρα εκεί που κάναμε πρόβα, μου βγήκαν μερικές νότες και έτσι φτιάξαμε την πρώτη μας μελωδία Αρχίσαμε να φτιάχνουμε κομμάτια δικά μας. Γράφαμε Heavy Metal στην αρχή και μάλιστα με ελληνικό στίχο. Είχαμε προσεγγίσει τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μας είχε βοηθήσει πολύ. Βεβαίως, αυτό το είδος δεν μας πήγαινε καθόλου και έτσι το γυρίσαμε σε πιο pop ρυθμούς, με την προσθήκη μάλιστα στο γκρουπ και γυναίκας τραγουδίστριας, της Βίκυς Χαρίτου».

Ο Φοίβος που, φέτος θα γιορτάσει μια 20ετία στην ελληνική μουσική, με μια μεγάλη all star συναυλία στο ΟΑΚΑ, στις 24 του μηνός, είπε πως νιώθει «πρώτα απ’όλα συνθέτης». «Με φρικάρει που με αποκαλούν στιχουργό. Πρώτα γράφω τη μελωδία και μετά ψάχνω τις λέξεις. Έγραφα εύκολα μουσική, αλλά στην αρχή δυσκολευόμουν να βρω στίχους. Έψαχνα λέξεις που θα είναι… to the point. Επίσης, οι φίλοι μου με αποκαλούν “τσιφτετελά” και αυτό με πειράζει!».

Είπε πως ζει πάρα πολύ ήρεμα – οι στίχοι του, δεν είναι βιωματικοί. («Δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν έχω κοινωνική ζωή… Βασικά, φαντάζομαι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν σε μένα και τη σύζυγό μου και γράφω από τη φαντασία μου».) Και τρέφει ένα αυθεντικό πάθος για τη δουλειά του.

«Δεν ξεχωρίζω κανέναν από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Είτε γράψω τραγούδι για τον Πάριο, είτε για έναν πρωτοεμφανιζόμενο, την ίδια δουλειά και το ίδιο πάθος θα δώσω. Θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω γιατί και στις δύο περιπτώσεις, του μεγάλου καλλιτέχνη που θέλει μια καλή δουλειά, αλλά και του

Keywords
Τυχαία Θέματα