Φάκελο με εκρηκτική ύλη παρέλαβε υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας

Επιστολή με εκρηκτικό μηχανισμό παρέλαβε η υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, Τερέζα Βίλιερς, που εξουδετερώθηκε έγκαιρα από πυροτεχνουργούς.

Η επιστολή έφτασε στα γραφεία του επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, Πίτερ Ρόμπινσον, αλλά είχε παραλήπτη την Βίλιερς, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το Κάστρο Στόρμοντ, έδρα της τοπικής κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας. Για «απόπειρα επίθεσης εναντίον ενός δημοσίου προσώπου» έκανε λόγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Φόρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο

BBC.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως απορεί με τους αποστολείς της επιστολής, δηλώνοντας ότι «όσοι στέλνουν αυτούς τους μηχανισμούς πιστεύουν ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο στόχαστρό τους, θα ανοίξει ο ίδιος το πακέτο; Οι ενέργειές τους καταδικάζονται από όλους τους λογικούς ανθρώπους».

Επισημαίνεται πως αυτό ειναι το τέταρτο κρούσμα προσπάθειας τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς οι αρχές έχουν αποσωβήσει άλλες 3 παρόμοιες ενέργειες απο την Παρασκευή, με τις δυο να αφορούν «δέματα» σε αξιωματικούς της αστυνομίας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα