Σε κατάρρευση τα κέρδη της Deutsche Bank – Μείωση κατά 94%

Την πρωτοφανή υποχώρηση κερδών κατά 94% για το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους δημοσίευσε η Deutsche Bank σε αντίθεση με τις εκτιμώμενες προβλέψεις.

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank ανήλθαν στα 41 εκατ. ευρώ από τα 747 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, με βάση δημοσκόπηση του Dow Jones.

Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 18 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τα 1,13 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο και χαμηλότερα των προβλέψεων που έκαναν λόγο για 521 εκατ. ευρώ.

Η Deutsche Bank εμπλέκεται εδώ και καιρό σε δικαστικές διαμάχες για υποθέσεις νόθευσης των επιτοκίων Libor και Euribor ενώ διακεκριμένα στελέχη της τράπεζας φέρονται να σχετίζονται με κυκλώματα φοροδιαφυγής στο εμπόριο πιστοποιητικών εκπομπής καυσαερίων.

«Αντιμετωπίσαμε αρκετές προκλήσεις», επισημαίνουν οι επικεφαλής της τράπεζας, Γιούργκεν Φίτσεν και Ανσού Γιάιν στη γραπτή δήλωσή τους και αναφέρονται στο κόστος των νομικών υπηρεσιών αλλά και στα περιορισμένα κέρδη του Investment Banking.

Στον αντίποδα των κατά πολύ μειωμένων κερδών της Deutsche Bank βρίσκονται τα δικαστικά της έξοδα που υπολογίζονται στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα