Ευρώ και δραχμή μαζί προτείνουν οι Γερμανοί!

Ομάδα οικονομολόγων ρίχνει στο τραπέζι πρωτοφανή πρόταση για το νόμισμα της Ελλάδας: πληρωμή μισθών και συντάξεων σε δραχμές και λοιπές συναλλαγές σε ευρώ. Δηλαδή, θα πληρώνομαι σε δραχμές και θα πληρώνω σε ευρώ; Κeine!

Η παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και νέας δραχμής στην Ελλάδα θα συμβάλει ώστε να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής

της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, αλλά και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας, γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt η οποία παρουσιάζει την πρόταση ομάδας Γερμανών οικονομολόγων και εκπροσώπων της γερμανικής οικονομίας.

Οι Γερμανοί ισχυρίζονται μάλιστα ότι θα είναι καλό η πληρωμή μισθών και συντάξεων να γίνονται σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη. Το εθνικό νόμισμα, δε, θα μπορεί να υποτιμηθεί!

Την πρόταση της παράλληλης κυκλοφορίας συνυπογράφουν ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, γερμανικοί καθηγητές Οικονομικών όπως ο Ρόλαντ Φάουμπελ (Πανεπιστήμιο Μάνχαϊμ) και Μπερντ Λούκε (Πανεπιστήμιο Αμβούργου), αλλά και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Μεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW) Μάριο Οχόβεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα