Έρχεται το νέο «ψαχτήρι» του facebook!

Η νέα μέθοδος αναζήτησης του facebook πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2013, ωστόσο από σήμερα έχει αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή στα προφίλ των χρηστών του παγκοσμίως.

Πρόκειται για το Graph Search, που λειτουργεί με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις (δηλαδή τα likes, τις τοποθεσίες που έχει επισκεφθεί ο καθένας, τα είδη μουσικής και ταινιών που έχει δηλώσει ότι του αρέσουν… κλπ), προτείνοντας

άτομα με τα οποία ο κάθε χρήστης μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα ή διαμένουν στην ίδια περιοχή.

Για την αναζήτηση, κάνει χρήση όλων των δεδομένων των χρηστών και δίνει αποτελέσματα στους εξής τέσσερις τομείς: άνθρωποι, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα και τοποθεσίες. Επιπλέον, το facebook συνεργάζεται με το Bing για να συμπληρώσει τα αποτελέσματα αναζήτησης του Graph Search με αποτελέσματα από το διαδίκτυο.

Βέβαια, όπως συμβαίνει με κάθε αλλαγή που σχετίζεται με το facebook, έτσι και με το Graph Search είναι απαραίτητη η προστασία των προσωπικών δεδομένων, των φωτογραφιών, καθώς και ο έλεγχος του κοινού που έχει πρόσβαση σε αυτές. Έτσι, οι φωτογραφίες ενός ποδηλάτη για παράδειγμα, θα εμφανίζονται στους υπόλοιπους ποδηλάτες μόνο σε περίπτωση που έχει τις φωτογραφίες του «ανοικτές» προς όλους.

Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των Ελλήνων χρηστών στο καινούριο facebook, μιας και οι Έλληνες είναι γνωστό ότι αντιδρούν αρνητικά στις αλλαγές του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο ο Μαρκ γνωρίζει πολύ καλά ότι το κοινό, όταν δεν αλλάζει κάτι και παραμένει στάσιμο, αργά ή γρήγορα το βαριέται και το εγκαταλείπει…

Keywords
Τυχαία Θέματα