«Και ο…αστυφύλακας και ο αγροφύλακας» – Τι σκέφτονται στο ΠΑΣΟΚ για την κινητικότητα

Από την δημοτική αστυνομία στους... αγροφύλακες. Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν και στο εσωτερικό του, για το θέμα της κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών, το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε τους αγροφύλακες και ζητά να ενταχθούν στην κατηγορία των υπό απόλυση εργαζομένων.

από τον Άγγελο Μόσχοβα

Να υπενθυμίσουμε ότι οι περίφημοι αγροφύλακες ήταν επιτυχόντες σε διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993, που ωστόσο

δεν προσελήφθησαν επειδή μεσολάβησαν οι πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση Καραμανλή και ο τότε υπουργός Βύρων Πολύδωρας τους προσέλαβε ως «οικολογική αστυνομία».

Το ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009 εγκαλούσε διαρκώς την κυβέρνηση Καραμανλή γι’ αυτές τις προσλήψεις. Το 2011 καταργήθηκε μεν η Αγροφυλακή, ωστόσο οι αγροφύλακες απορροφήθηκαν στις περιφέρειες και στην Δασική Υπηρεσία χωρίς όμως να έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Τώρα που το θέμα της κινητικότητας προκαλεί εντάσεις η Ιπποκράτους επαναφέρει το θέμα. Και η αλήθεια είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ δεκάδες δήμαρχοι έχουν διαμαρτυρηθεί για την κατάργηση της δφημοτικής αστυνομίας, αφ’ ενός γιατί θα στερηθούν από έναν πολύτιμο πόρο όπως ήταν οι κλήσεις, αφ’ ετέρου γιατί πλησιάζουν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι «είναι μεγάλη αδικία η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της κινητικότητας καθώς η πλειονότητα αυτών (80%) εντάχθηκε στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ» και ζητούν οι εργαζόμενοι στην δημοτική αστυνομία να ενσωματωθούν μεν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά να απασχοληθούν σε διοικητικές υπηρεσίες ώστε κατά κάποιο τρόπο να μπορούν να εξυπηρετούν και τις δημοτικές υπηρεσίες.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει με τον Πρωθυπουργό τη θέσπιση ενός νέου οργάνου: Θα λέγεται Εθνικό Συμβούλιο Μεταρρυθμίσεων, θα συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και θα αναλάβει να συντονίσει την διαδικασία της «κινητικότητας» αλλά και εν γένει των μεταρρυθυμίσεων. Επίσης, για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές η άποψη ήταν πως αρμόδιες για να αποφασίσουν για το συγκεκριμένο ευαίσθητο ζήτημα είναι οι τοπικές κοινωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα