Επιστρέφει μέσω Ρωσίας ο Στρος Καν – Διορίστηκε σε τράπεζα ρωσικών συμφερόντων

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο τράπεζας που ανήκει στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Rosneft, περίπου δύο χρόνια αφού ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναγκάστηκε σε παραίτηση στη δίνη του σκανδάλου στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ,

διορίστηκε στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ρωσικής Περιφερειακής Τράπεζας Ανάπτυξης, που αποτελεί θυγατρική της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας, Rosneft.

Ο Στρος-Καν είχε παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το 2011, μετά το σάλο που ξέσπασε όταν καμαριέρα ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης είχε καταγγείλει ότι την βίασε.

Ο ίδιος διέψευσε την κατηγορία, η οποία αργότερα τέθηκε στο αρχείο, ενώ επέλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή που είχε καταθέσει η ενάγουσα καταβάλλοντας ποσό το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.

Η υπόθεση όμως είχε ήδη εκμηδενίσει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία, που τελικώς κέρδισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα