Νέοι ενδοκυβερνητικοί τριγμοί – Δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ με Χατζηδάκη – Αρβανιτόπουλο

Στο στόχαστρο πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μπήκαν δύο υπουργοί: Σε συνεδρίαση του ΚτΕ του κόμματος στη Βουλή, τα πυρά αρκετών συγκεντρώθηκαν κατά του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και του υπ. Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου.

από τον Άγγελο Μόσχοβα

Για τον μεν

κ. Χατζηδάκη αφορμή ήταν οι δηλώσεις του σε σχέση με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. «Από που και ως που ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» φέρεται να υποστήριξαν οργισμένα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, όπως σημείωσαν, το νομοσχέδιο αναφέρει ότι τα καταστήματα θα ανοίγουν επτά Κυριακές του έτους και όχι κάθε Κυριακή. «Από εκεί και πέρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες θα αποφασίζουν εάν επιθυμούν να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου» είπαν με έμφαση. Πρόσθεσαν δε πως εάν δεν υπάρξει έγκαιρη απόφαση τότε σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτοδικαίως μπορούν οι έμποροι να ανοίγουν τα καταστήματα όποια Κυριακή το επιθυμούν.

Έντονες αντιδράσεις συνάντησαν και οι κινήσεις του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, τον οποίο κατηγόρησαν ότι καταργεί ειδικότητες καθηγητών του Τεχνικού Λυκείου χωρίς την απαραίτητη προεργασία. Αρκετοί βουλευτές σημείωσαν ότι ο υπουργός πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα απολυθούν πριν γίνει αξιολόγηση τους και επ’ αυτού θα ζητήσουν και συνάντηση με τον ίδιο τον κ. Αρβανιτόπουλο ώστε να δεσμευτεί επ’ αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα