Απεργία παντού για το πολυνομοσχέδιο – Όλες οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν σήμερα

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα σήμερα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προχωρούν σε 24ωρη γενική απεργία, κατά του Πολυνομοσχεδίου, που εισάγεται στη Βουλή.

Με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου» ΓΣΕΕ

και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει η σχετική ψηφοφορία.

Η ανακοίνωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

«Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα», αναφέρουν στην ανακοίνωση τα συνδικάτα.

Στις 11 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Μια ώρα νωρίτερα (10:30 π.μ.) θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Λόγω των συγκεντρώσεων, οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, θα παραμείνουν κλειστοί από τις 9:30 το πρωί μέχρι νεωτέρας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με προσωπικό ασφαλείας, θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής των γιατρών και των εργαζομένων στην απεργία. Κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, θα παραμείνουν οι δήμοι.

Στη γενική απεργία συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή την Τρίτη και την Τετάρτη.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις πτήσεις, ενώ δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό και λόγω των μέτρων ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στην απεργία και έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24).

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Μετ΄ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού στο Λεκανοπέδιο, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην απεργία.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ χειρόφρενο καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας τραβούν οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Λόγω της απεργίας στον προαστιακό δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Κανονικά, ωστόσο, θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (Ηλεκτρικός - Μετρό - Τραμ).

Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα