Επιμένουν Παπούλιας και Τσίπρας- Το ζήτημα με τις γερμανικές αποζημιώσεις δεν έχει κλείσει

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν μετά τις 13.30 ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής του κόμματος, Μανώλης Γλέζος, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορικό χρέος

το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου», ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απάντησε ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Αναλυτικά οι διάλογοι είχαν ως εξής:

Παπούλιας: Πέρασαν τα βάσανα του Συνεδρίου;

Τσίπρας: Τα βάσανα ποτέ δεν περνάνε, ευτυχώς έχουμε τη ζωή να μας τραβά από το μανίκι. Έχει ιδιαίτερο συμβολισμό η επίσκεψή μας σήμερα εδώ. Σας επισκεπτόμαστε την ώρα που βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Αθήνα και συναντά την κυβέρνηση. Με τον πιο επίσημο τρόπο η χώρα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να διεκδικήσει ένα ανεκπλήρωτο ιστορικό χρέος. Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου για μας είναι ιστορικό χρέος απέναντι στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι. Σήμερα, δεν μπορούμε να αναγνωρίζουμε το χρέος, το δημόσιο, σε τράπεζες και μεγάλα funds, αλλά και τα χρέη των τρίτων προς την Ελλάδα να τα διεκδικήσουμε.

Παπούλιας: Θα γνωρίζετε ότι είμαι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που έθεσε με ρηματική διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση το θέμα αυτό. Εκείνη, βεβαίως, απάντησε αρνητικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σβήσει η υπόθεση. Ο κ. Γλέζος το υπενθυμίζει συχνά, ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρχει πρόοδος.

Γλέζος: Τις πρώτες ημέρες της Κατοχής έπρεπε να παρελάσει η Βερμαχτ και συνέλαβαν όμηρους. Αυτό δεν είναι γνωστό, αλλά συνέλαβαν ομήρους μη γίνει κάτι στην παρέλαση. Σήμερα έρχεται ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών στην Αθήνα και όλοι οι Έλληνες είναι όμηροι. Το ερώτημα είναι ποιος έχει φτάσει τον ελληνικό λαό να είναι όμηρος της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα