Εντάλματα και ποφυλακίσεις – Αυτό είναι ολόκληρο το πόρισμα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Λίγες αμφιβολίες αφήνει για τους κατηγορουμένους το πόρισμα-φωτιά της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στο πόρισμα διαπιστώνονται κακουργηματικές παραβάσεις, ενώ προτείνονται προφυλακίσεις και αυστηρές ποινές.

Στο πόρισμα βλέπουμε τους κατηγορουμένους να βαρύνονται

με αδικήματα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του Νόμου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, άμεση συνέργειας σε απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και άμεσης συνέργειας στη νομιμοποίηση.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τους εξής:

Δημήτρης Κοντομηνάς (Βρίσκεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο λόγω λοίμωξης αναπνευστικού)Λαυρέντης Λαυρεντιάδης (Είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση της Proton Bank)Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα (Βρίσκονται στο εξωτερικό, περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ)Άγγελος Φιλιππίδης (Πρώην πρόεδρος του ΤΤ, διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)Δύο υπάλληλοι του ΤΤ. Χαράλαμπος Γιαγκούδης και Μάριος Βαρότσης (έχουν ήδη συλληφθεί)

Αναφορικά με τα επισφαλή δάνεια, φαίνεται πως οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους τα έλαβαν χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις. Τα μεγαλύτερα από αυτά έχουν να κάνουν με ποσά που φτάνουν τα 110 εκατομμύρια ευρώ τα οποία και έλαβε ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Όπως δημοσιεύει ο skai.gr, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ζημιώθηκε κατά 125 εκατομμύρια ευρώ από από παράτυπη εξαγορά εταιρείας συμφερόντων του κ. Κοντομηνά, που εκδίδει πιστωτικές κάρτες. 17 εκατομμύρια έχει λάβει και ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας μαζί με την σύζυγό του. Διευκρινίστηκε επίσης ότι δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον του επιχειρηματία κ. Έλληνα, ενώ ο δικηγόρος Παντελής Λιάτας, διευκρίνισε στο ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Γριβέας που διώκεται δεν είναι ο κ. Γριβέας που έχει διατελέσει διευθυντής των γραφείων Μητσοτάκη και Τζανετάκη, πρόκειται για συνωνυμία.

Άλλος επιχειρηματίας ο οποίος αναζητείτο, είναι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος βρίσκεται υπό φρούρηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σχετικά με τον πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελο Φιλιππίδη, το πόρισμα είναι κόλαφος καθώς φαίνεται πως ερωτηματικά προκύπτουν για ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών. «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι διαθέτει χρηματικά ποσά σε τόπους και σε μορφή που δεν είναι ακόμα γνωστή, καθώς προκύπτει από τη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2011 και εξής, ότι διαθέτει περιουσία στο εξωτερικό», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα. Την ίδια ώρα παρατίθενται συγκεκριμένα ποσά τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, ενώ ορισμένα από τα περιουσιακά του στοιχεία χαρακτηρίζονται «γκρίζα». Αυτά μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα αποτελούσαν την «προπαρασκευή για τη διαφυγή του στο εξωτερικό σε χρόνο που ο ίδιος θα αποφασίσει».

Γίνεται μάλιστα λόγος για φυλάκισή του η οποία θα προκύψει από τον έλεγχο των στοιχείων του ενώ τον καθιστούν ύποπτο για να διαφύγει στο εξωτερικό. Όσον αφορά το άνοιγμα των λογαριασμών, αυτοί είναι έξι ενώ το πόρισμα-«φωτιά» τους καταγράφει έναν έναν. Σε αυτά εντοπίζονται καταθέσεις και εμβάσματα κυρίως τα τελευταία χρόνια που ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ!

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα της εισαγγελέως ΕΔΩ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα