«Ξέφυγε» η ΟΛΜΕ: Οδηγίες για ανυπακοή στην αξιολόγηση – Να γίνουν κι άλλες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σε μία προκλητική στάση απέναντι στην διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά η ΟΛΜΕ η οποία ζητά από τους εκπαιδευτικούς να μπλοκάρουν τη σχετική διαδικασία στα σχολεία.Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι η ΟΛΜΕ δίνει στους συλλόγους διδασκόντων πρότυπο πρακτικού για τη συνεδρίαση στην οποία θα αποφασίσουν ότι «ο Σύλλογος

Διδασκόντων του... Γυμνασίου / ΓΕΛ / ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων». Επίσης, επιχειρεί για μία ακόμη φορά να συμπαρασύρει τους μαθητές και τους γονείς σε κινητοποιήσεις υπέρ των θέσεών της.

Ως επιχείρημα της ανληκουστης αυτής στάσης της, η ΟΛΜΕ προτάσει την υποβάθμιση της παιδείας από την πλευρά της κυβέρνησης προτείνοντας μάλιστα αντί της διθεξαγωγής της αξιολόγησης, η κυβέρνηση να διαθέσει κονδύλια για την πρόσληψη νέων καθηγητών ώστε να νανβαθμισθεί το επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω νέων προσλήψεων.

Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γενικευθεί η διαδικασία αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών της χώρας, όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας. Η ΟΛΜΕ χθες δήλωσε την αντίθεσή της στην αυτοαξιολόγηση την σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «αντιδραστικό θεσμό». «Θεωρούμε ότι με την αξιολόγηση και με τις σημερινές συνθήκες, της καπιταλιστικής κρίσης και της αποδόμησης και διαφοροποίησης του δημόσιου σχολείου, επιχειρείται να αθωωθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, αφού η αξιολόγηση επιχειρεί να μεταφέρει τα ταξικά αποτελέσματα της πολιτικής της Ε.Ε. - επιχειρήσεων - κυβέρνησης στον μαθητή, τον εκπαιδευτικό, τον γονιό, τη σχολική μονάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ. «Εκτιμούμε ότι διαμέσου των διαφόρων αξιολογήσεων η Ε.Ε., το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση επιχειρούν να δημιουργήσουν τις νέες “δεξαμενές” κινητικότητας - απόλυσης και να καθηλώσουν μισθολογικά τους εκπαιδευτικούς με βάση τη σύνδεση της αξιολόγησης με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και τις ποσοστώσεις του» προσθέτει.

Τέλος, πέρα από την έκκληση της ΟΛΜΕ στους καθηγητές για μπλοκάρισμα της διαδικασίας και ανυπακοή στην αξιολόγηση, η ηγεσία της συνομοσπονδίας σκέφτεται να προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 7 Φεβρουαρίου.

Keywords
ολμε, αξιολογηση, ολμε, προσληψεις, υπουργείο παιδείας, σχολεια, επαλ, επασ, απεργια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μισθολογιο, απεργια υπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, απεργια ταξι, ενιαιο μισθολογιο, βαθμολογιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, νεα κυβερνηση, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αποτελεσματα, επαλ, ηγεσια, υπουργείο παιδείας, γονεις, επασ, ζητα, κυβερνηση, μπλοκαρισμα, συγκεκριμενα, φορα, υπουργειο
Τυχαία Θέματα