ΕΝΦΙΑ εξωτερικού: A This; Last Year

Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία, εξαγγελία της Κυβέρνησης που μένει στα χαρτιά. Ο λόγος για τον περίφημο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού, για την είσπραξη του οποίου είχε κάνει λόγο πολλές φορές ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλωτος όμως, έσπευσε να επαναφέρει το οικονομικό επιτελείο στην πραγματικότητα του μνημονίου, τονίζοντας ότι «ο ΕΝΦΙΑ

σύμφωνα με το νόμο επιβάλλεται στα ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα και ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή σε κάθε είδους νομικές οντότητες. Και η παραπάνω διάταξη δεν έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα χωρίς να συμπεριλαμβάνει ως αντικείμενο του φόρου τα ακίνητα του εξωτερικού».

Ο Νικήτας Κακλαμάνής, απ’ την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, σε ανακοίνωσή του σχολιάζει την απάντηση του κ. Τσακαλώτου ως «ακόμη ένα κρούσμα ασυνεννοησίας και δημιουργικής ασάφειας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο αναπληρωτής Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, είχε ταχθεί πρόσφατα υπέρ της επιβολής ΕΝΦΙΑ εξωτερικού, βασισμένου μάλιστα σε παρόμοια νομοθετική ρύθμιση του Μ. Μόντι στην Ιταλία».

The post ΕΝΦΙΑ εξωτερικού: A This; Last Year appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα