«Εμφύλιος» στην 17Ν – Τζωρτζάτος: Ο Κουφοντίνας κάνει ότι του λέει η CIA

Το μέλος της 17 Νοέμβρη που κρατείται στον Κορυδαλλό, ο Βασίλης Τζωρτζάτος εξαπολύει ένα ακόμα δριμύ κατηγορώ προς την ηγετική ομάδα της τρομοκρατικής οργάνωσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αρχηγό της, τον Δημήτρη Κουφοντίνα όπως επίσης και στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Σε εκτενές κείμενο του που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία, ο Βασίλης Τζωρτζάτος επιτίθεται με δριμύτητα κατά του Κουφοντίνα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι σκόπιμα άφησε ενοχοποιητικά στοιχεία στη γιάφκα της οργάνωσης,

μετά την έκρηξη στον Πειραιά και τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού, το καλοκαίρι του 2002, με σκοπό να συλληφθούν όλα τα μέλη της οργάνωσης, αφού, όπως ισχυρίζεται, είχε προϋπάρξει συμφωνία με τις διωκτικές αρχές.

Επίσης υποστηρίζει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετέφερε επίτηδες παλαιά χειρόγραφα με τις αμοιβές τρομοκρατών και φρόντισε να σβηστούν τα ίχνη που υπήρχαν για να απαλλαγούν συγγενικά του πρόσωπα. Παράλληλα, ο Βασίλης Τζωρτζάτος ισχυρίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει ότι του υπαγορεύει η αμερικανική υπηρεσία CIA.

O κρατούμενος τρομοκράτης, ο οποίος έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την ομάδα Κουφοντίνα – Ξηρού στις φυλακές, όπου είναι σε επαφή μόνον με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο οποίος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση, υποστηρίζει στο ίδιο κείμενο ότι δέχθηκε επανειλημμένα απειλές για τη ζωή του, και ότι για τον εκφοβίσουν επιχειρούν να τον βγάλουν ως «χαφιέ».

Με αφορμή την δημοσίευση του βιβλίου του Κουφοντίνα, ο Βασίλης Τζωρτζάτος είχε επίσης αποκαλύψει ότι ο αρχηγός της οργάνωσης βιαζόταν για το χτύπημα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά επειδή ήθελε να πάει διακοπές, γεγονός που στοίχισε την ζωή του Θάνου Αξαρλιάν.

Στο κείμενο του, ο Τζωρτζάκος επανέρχεται στο βιβλίο του Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι περιέχει πολλά ψέματα που στόχο έχουν να τον κάνουν «ήρωα», ενώ διηγείται σπαρταριστά περιστατικά από την κοινή δράση τους, με πιο χαρακτηριστικό ένα αυτοτραυματισμό του αρχιεκτελεστή της «17Ν», τον οποίο ο ίδιος εμφανίζει ως αποτέλεσμα… μάχης με την Αστυνομία.

Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής Τζωρτζάτου που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία» είναι τα ακόλουθα:« Αυτός που πήγε στο σπίτι (Σ.Σ στη γιάφκα της οργάνωσης) το βράδυ, μετά την έκρηξη στον Πειραιά, δεν πήγε για να τ' αδειάσει, αλλά για να το γεμίσει. Μετέφερε εκεί τα χειρόγραφα που έκαιγαν σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους...» και «Τα σπίτια έπρεπε πάση θυσία να παραδοθούν γεμάτα. Επιβεβαιώνεται ο δημοσιογράφος που έγραψε πέρυσι ότι το κάστρο της 17Ν έπεσε κι αυτό από μέσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα