Ελληνίδες στην πορνεία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, της πρώτης σε κυκλοφορίας εφημερίδα της Ρώμης, η οικονομική κρίση έκανε κάποιες Ελληνίδες να βγουν στα ιταλικά πεζοδρόμια.

Ένα σοκαριστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας il Messaggero που υποστηρίζει ότι ολοένα και  περισσότερες Ελληνίδες χτυπημένες από την οικονομική κρίση ταξιδεύουν ως την Ιταλία για να γίνουν πόρνες. «Ρουφηγμένες από τη δίνη της μιζέριας, πολλές νέες Ελληνίδες έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες εβδομάδες στους δρόμους της περιφέρειας και στοιχηματίζουμε ότι αν το κλίμα στην Αθήνα παραμείνει το ίδιο, αυτό το φαινόμενο δεν πρόκειται να δείξει σημάδια πτώσης», γράφει το κείμενο.

Ο ρεπόρτερ Λούκα Λίπερα αναφέρει ότι άνδρες της ιταλικής αστυνομίας εντόπισαν στο κέντρο της Ρώμης νεαρές Ελληνίδες από την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα να κάνουν πεζοδρόμιο μαζί με δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία. Παρότι προς το παρόν οι αριθμοί δεν είναι σοκαριστικοί, καθώς λίγες είναι η Ελληνίδες που έχουν πάρει απόφαση να κερδίσουν τα προς το ζην με αυτό τον τρόπο, η ιταλική αστυνομία ανησυχεί μήπως το κύμα αφίξεων από την Ελλάδα στην χώρα τους αυξηθεί. Την ίδια στιγμή δεν είναι ακόμα γνωστό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αν οι γυναίκες αυτές δρουν αυτόνομα χωρίς να έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο, ή αν έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από εγκληματικές οργανώσεις της Ελλάδας ή ακόμα και της Ρουμανίας που κινούν τα νήματα της πορνείας στην Ιταλία.

Πάντως οι αρχές έχουν εντοπίσει Ελληνίδες στην Απουλία, όπου φτάνουν με πλοία μέσω Κέρκυρας και από εκεί διοχετεύονται σε άλλες ιταλικές πόλεις. Όπως παρατηρεί ένας Ιταλός αστυνομικός, «η φτώχεια σε οδηγεί σε πράξεις που ποτέ δεν είχες σκεφτεί κι η πείνα μπορεί να μεταμορφώσει τους ανθρώπους».

Keywords
Τυχαία Θέματα