Έκτακτη σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα βλέπει ο Γερμανός επίτροπος – Τι σημαίνει αυτό

Ο Γερμανός Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά πιθανόν να χρειασθεί γι' αυτό να πραγματοποιηθεί μία νέα σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα.

«Εργαζόμαστε, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο Έτινγκερ σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, προσθέτοντας: «Στη βάση αυτή, θεωρώ ότι θα είναι δυνατή μία συμφωνία τις επόμενες οκτώ ημέρες - εάν χρειασθεί με μία ακόμη σύνοδο των αρχηγών των κυβερνήσεων».

Η δήλωση αυτή δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνεδρίαση του Eurogroup καθώς δεν είναι αυτή τη στιγμή σαφές αν η έκτακτη σύνοδος προϋποθέτει πλήρη συμφωνία στο Eurogroup και απλή επικύρωσή της ή αν θα κληθεί να συζητήσει και να διαχειριστεί την απόσταση που θα χωρίζει ακόμη την Ελλάδα από τους δανειστές της, μετά το τέλος της συνεδρίασης που θα εξετάσει το αίτημα της κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση.

The post Έκτακτη σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα βλέπει ο Γερμανός επίτροπος – Τι σημαίνει αυτό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα