Κατ’ αρχήν συμφωνία στο EuroWorkingGroup δήλωσαν Έλληνες αξιωματούχοι

Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους επιτεύχθηκε κατ’ αρχήν συμφωνία στην πολύωρη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup, αλλά κάποιες εκκρεμότητες φαίνεται να παραμένουν ενόψει της αυριανής συνάντησης.

Πηγές από το EWG αναφέρουν ότι ζητήθηκαν διευκρινίσεις σε δυο ζητήματα προκειμένου να ικανοποιηθεί η

γερμανική πλευρά, οι οποίες δόθηκαν και η συνάντηση αξιολογείται ότι είχε θετική έκβαση.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι του EuroWorkingGroup αναφέρουν ότι οι διευκρινίσεις που δόθηκαν θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις προϋποθέσεις, εφόσον συμπεριληφθούν εγγράφως στα υλικά της ελληνικής πλευράς, ενόψει της συνάντησης του Eurogroup την Παρασκευή για να «ξεκλειδώσει» η δυνατότητα συμφωνίας.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγελα Μέρκελ [διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ] αλλά και σειρά επαφών με αρχηγούς κρατών.

Euro Insight: Ενα βήμα πιο κοντά Ελλάδα και Ευρωζώνη

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Euro Insight που εξειδικεύεται σε ζητήματα της ΕΕ, οι αξιωματούχοι των υπουργείων έχουν συντάξει ένα ανακοινωθέν που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για έναν συμβιβασμό μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, για να εξεταστεί από τους υπουργούς Οικονομικών την Παρασκευή.

Οι θέσεις Ελλάδας και εταίρων για την μελλοντική χρηματοδότηση της Αθήνας, έχουν μετακινηθεί πιο κοντά κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέφεραν τρεις πηγές που γνωρίζουν τη συνάντηση.

Η μία πηγή, βετεράνος αξιωματούχος της ευρωζώνης, δήλωσε πως «οι θέσεις φαίνεται να είναι αρκετά κοντά».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι εκπρόσωποι του Εurogroup είχαν συντάξει ένα ανακοινωθέν που θα λειτουργούσε ως βάση για έναν συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης, για να υπογραφεί στη συνέχεια από τους υπουργούς Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων «βρίσκονται κοντά σε συμφωνία αλλά υπόκειται σε πολιτική συζήτηση», τόνισε μια δεύτερη πηγή. Μια τρίτη πηγή επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί του Eurogroup θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες γα μια πολιτική συζήτηση και για να ελέγξουν το έγγραφο. «Όλοι πρέπει να το ελέγξουν με το boss», δήλωσε.

Η γερμανική αντίδραση στον συμβιβασμό θα βρεθεί υπό εξονυχιστικό έλεγχο την Παρασκευή, δεδομένης της πρόσφατης ψύχραιμης αντίδρασης στη στάση της Ελλάδας για την μελλοντική χρηματοδότησή της.

Ωστόσο, το προσχέδιο βασίζεται «σε γενικές γραμμές» στην ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε την Πέμπτη, πρόσθεσε η δεύτερη πηγή.

The post Κατ’ αρχήν συμφωνία στο EuroWorkingGroup δήλωσαν Έλληνες αξιωματούχοι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα