«Είσαι ευτυχισμένος Αλέξη;»: Η ερώτηση-έκπληξη της Μέρκελ στον Τσίπρα και το παρασκήνιο της Συνόδου για το προσφυγικό

Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό αποκαλύπτει η Die Welt που ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρουσιάζει την Μέρκελ σαν την «καλή Σαμαρείτισσα» των προσφύγων και τον Αλέξη Τσίπρα σαν τον ηγέτη που… έσπασε τα νεύρα των υπολοίπων.

H συμφωνία 17 σημείων, που υιοθετήθηκε την Κυριακή στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής 10 χωρών-μελών της ΕΕ και άλλων κρατών της ανατολικής Ευρώπης που βρίσκονται στη λεγόμενη «διαδρομή των Βαλκανίων», είχε ως στόχο τον συντονισμένο έλεγχο της προσφυγικής ροής εν όψει μάλιστα του χειμώνα.

Η Die Welt περιγράφει μία δραματική ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια της Συνόδου, σχολιάζοντας πως η κατάσταση ήταν τέτοια που θεωρήθηκε ως επιτυχία μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχει μείνει ακόμη ανοιχτός ο δίαυλος διαλόγου στις Βρυξέλλες.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει και άλλα στιγμιότυπα από τις διαπραγματεύσεις με τον αρθρογράφο να σχολιάζει πως η Άνγκελα Μέρκελ είναι «καλά εξασκημένη στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα».

«Είναι ο λόγος που κράτησε την υπομονή της μέχρι τέλους, όταν ο Αλέξης Τσίπρας εξέφραζε συνεχώς αντιρρήσεις μέχρι αργά το βράδυ. Κάποια στιγμή το δείπνο ολοκληρώθηκε, η τελική ανακοίνωση είχε αλλάξει πολλές φορές, και τότε η καγκελάριος ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό: Είσαι ευτυχής Αλέξη;». Φαίνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν το «μαύρο πρόβατο», κάτι που φαίνεται και από την φωτογραφία [Δείτε την ΕΔΩ] της Συνόδου.

Σύμφωνα με την Die Welt, μετά τις ελληνικές υποχωρήσεις η καγκελάριος εκθείασε πολλές φορές την Ελλάδα, όταν λίγο νωρίτερα πολλοί ευρωπαίοι εταίροι θεώρησαν τη χώρα ως την πραγματική αιτία του προβλήματος.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος συνεχίζει τις παρατηρήσεις του γράφοντας ότι «η συμφωνία της Κομισιόν αναγιγνώσκεται και ως μια οδηγία ενός ψυχολόγου που κάνει ομαδική ψυχοθεραπεία στους συμμετέχοντες».

The post «Είσαι ευτυχισμένος Αλέξη;»: Η ερώτηση-έκπληξη της Μέρκελ στον Τσίπρα και το παρασκήνιο της Συνόδου για το προσφυγικό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα