Είδε την λίστα των 32 η κυβέρνηση. Υπάρχει!

Αμφισβητήθηκε έντονα από πολιτικά πρόσωπα η ύπαρξη της λίστας των 32 πολιτικών που εμπλέκονται σε έρευνες του ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό αλλά η κυβέρνηση ανακοινώνει πως η λίστα υπάρχει. Και ψάχνει να βρει πώς διέρρευσε στα media.

Νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, τα ονόματα των οποίων περιέχονται στη λίστα-φωτιά, αμφισβήτησαν την ύπαρξη

της λίστας. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μάλιστα, έστειλε εξώδικο στον ΣΔΟΕ γι’αυτό το ζήτημα και δήλωσε «λίστα δεν υπάρχει».

Με γραπτή ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, έβαλε, λοιπόν, μια και καλή τέλος στην παραφιλολογία για την ύπαρξη της λίστας και πέρασε στο επόμενο σημαντικό κεφάλαιο, τη διαρροή του εγγράφου από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ!

Η ανακοίνωση:

«Η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων. Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει στην πράξη ότι οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι εφαρμόζονται».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, ζήτησε ήδη από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας για τη διαρροή της λίστας με τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Αντίστοιχη παρέμβαση έκανε και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος επίσης διέταξε έρευνα για τη διαρροή της λίστας και την αναζήτηση όσων ευθύνονται για αυτό.

Ο κ. Τέντες, μάλιστα, ζητά να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες τόσο για υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που συνδέονται με τη διαρροή, όσο και με εκπροσώπους του τύπου που δημοσιοποίησαν την επίμαχη λίστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα