Ανατιμήσεις φωτιά σε βασικά είδη διατροφής!

Οι μισθοί συρρικνώνονται, η ανεργία αυξάνεται, η αγοραστική δύναμη μειώνεται αλλά οι τιμές προϊόντων όπως ψωμί, κρέας, γάλα, αλεύρι, κρέας και τυρί θα ανέβουν και πάλι!

Σύμφωνα με τα «Νέα» το πρώτο κρούσμα ανατιμήσεων έκανε την εμφάνιση του ήδη στα άλευρα. Οι αρτοποιοί έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν από τις αλευροβιομηχανίες τιμοκαταλόγους αυξημένους κατά 12% – 15%. Η αύξηση αυτή εκφράζονται φόβοι ότι θα επηρεάσει τις τιμές του ψωμιού και των αρτοσκευάσματα.

Οι βιομήχανοι ρίχνουν τις ευθύνες στο υψηλό κόστος

των πρώτων υλών που έφθασε σε νέα επίπεδα – ρεκόρ το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο οι διεθνείς τιμές σε κρέας, γαλακτοκομικά, δημητριακά, λίπη και έλαια είτε παρέμειναν αμετάβλητες στα επίπεδα-ρεκόρ του Ιουλίου,  είτε ελαφρώς αυξήθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων. Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν, λοιπόν, ότι όσοι προμηθεύτηκαν πρώτες ύλες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έκλεισαν συμβόλαια στις υψηλές αυτές τιμές.

Η αγορά πλέον εκτιμά ότι η αύξηση στην τιμή πώλησης προϊόντων όπως  το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα ζυμαρικά και τα σπορέλαια είναι αναπόφευκτη!

Keywords
Τυχαία Θέματα