Διαξιφισμοί στη Βουλή για την πρόταση μομφής- Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρει την κόντρα και στο πεζοδρόμιο

Χωρίς εντάσεις αλλά με υψηλούς τόνους κύλησε η πρώτη μέρα συζήτησης επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Η συζήτηση συνεχίζεται σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής μετά βεβαίως από τις τοποθετήσεις

των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Εκτός από τα κοινοβουλευτικά έδρανα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μεταφέρει τη σύγκρουση και στο πεζοδρόμιο καλώντας τους πολίτες να δώσουν ηχηρό «παρών» και να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση στην συγκέντρωση που οργανώνει στο Σύνταγμα το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή. Η σχετική απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το μεσημέρι της Παρασκευής με την συγκέντρωση να παίρνει χαρακτήρα αγώνα «υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί με ανακοίνωσή του εργαζομένους και νεολαία να δώσουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης τόσο στην Τρόικα όσο και τις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης που οδηγούν σε «συρρίκνωση της Δημοκρατίας». «Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία θα φροντίσουν να διασπείρουν σε διάφορα σημεία της πόλης τα στελέχη του κόμματος.

Την Παρασκευή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για πορεία προς την «οικονομική καταστροφή της χώρας» και «απαξίωση της Δημοκρατίας» ενώ στον αντίποδα οι βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης περιέγραφαν την πολιτική τους ως την μόνη «στρατηγική εξόδου από την κρίση», ενώ στη Βουλή βρέθηκε και ο πρωθυπουργός ο οποίος συνομίλησε με δημοσιογράφους στο καφενείο του κτιρίου.

Υποστήριξε άλλωστε πως η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης σε μία κρίσιμη στιγμή διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα, σημειώνοντας ότι σημασία έχει να βγει η χώρα από τη μέγκενη. Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το 2013 θα κλείσει με πλεόνασμα, κάτι που όπως παραδέχθηκε πριν από μήνες, δεν περίμενε κανένας, ούτε η Τρόικα, ούτε η κυβέρνηση. Τέλος ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους της και προανήγγειλε αλλαγές επί το δικαιότερον στον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα