Στα γραφεία της ΝΔ οι δημοτικοί αστυνομικοί- «Μασάζ» σε γαλάζιους βουλευτές επιχειρεί το Μαξίμου

Συνάντηση μεταξύ του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκου, και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού, όπου υποδέχθηκαν αντιπροσωπείες των δημοτικών αστυνομικών.

Παράλληλα σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε αναβρασμό, λόγω των νέων ρυθμίσεων για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα, καθοριστική θα είναι η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την ΚΕΔΕ, με παρόντες τους Κ. Μητσοτάκη και Γ. Μιχελάκη.

Η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου της Τετάρτης έχει μετατραπεί σε πονοκέφαλο για τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, που φοβούνται την αποχώρηση βουλευτών τους κατά τη διάρκειά της. Το πολυνομοσχέδιο είναι απαραίτητο, καθώς προβλέπει τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Τρόικα, προκειμένου την Παρασκευή να εκταμιευθεί το ποσό των 1,9 δισ. ευρώ, το πρώτο μέρος της δόσης που ενέκρινε το Eurogroup.

Σήμερα το πρωί οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κινητικότητα του πολυνομοσχεδίου στα γραφεία της ΝΔ, κλείνοντας και τις τρεις λωρίδες του ρεύματος της καθόδου της Λ. Συγγρού, ακριβώς μπροστά από το κτίριο του κόμματος. Για τον λόγο αυτόν ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, συναντήθηκε μαζί με τον Σίμο Κεδίκογλου με αντιπροσώπους των δημοτικών αστυνομικών, έτσι ώστε να συζητήσουν για το φλέγον ζήτημα.

Κεδίκογλου και Παπαμιμίκος, όμως, δέχθηκαν και μια αντιπροσωπεία διαμαρτυρόμενων σχολικών συμβούλων.

Την ίδια στιγμή, από τις 10 το πρωί περίπου, «ζύμωση» για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την επερχόμενη Ολομέλεια της Βουλής, κάνουν στους γαλάζιους βουλευτές οι υπουργού Γ. Μιχελάκης, Γ. Μαυραγάνης και Κ. Αρβανιτόπουλος. Αυτό γίνεται, διότι έχουν σημειωθεί ποικίλες αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο και, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, φοβούνται για διαρροή των βουλευτών τους κατά την κρίσιμη για τη χώρα ψηφοφορία.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κυβερνώντων κομμάτων βρίσκονται σε αναβρασμό, λόγω των διατάξεών του σχετικά με τις απολύσεις στο δημόσιο. Τα δυο κόμματα θέλουν να επιτύχουν την καθολική υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους, καθώς η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα καθιστά την αποδοχή του πολυνομοσχεδίου και από τους 155 βουλευτές της συγκυβέρνησης (127 της ΝΔ και 28 του ΠΑΣΟΚ) απαραίτητη.

Ιδιαίτερες εντάσεις προκαλούν ταυτόχρονα οι ρυθμίσεις για τη Δημοτική Αστυνομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, παρέσχε την Κυριακή διαβεβαιώσεις ότι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα αξιοποιηθούν από το υπουργείο του. «Για εμάς κανείς δεν περισσεύει απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη», ανέφερε ο κ. Δένδιας σε γραπτή δήλωσή του.

Για τις αλλαγές στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συναντηθούν σήμερα στις 4 το απόγευμα οι Γιάννης Στουρνάρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Μιχελάκης με ην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα