Θρίαμβος για τον ελληνικό τουρισμό- Αυξήθηκαν κατά 40% οι κρατήσεις

Πολύ καλά τα νέα για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς - σε σχέση με το καλοκαίρι του 2012- κατά 40% αυξήθηκαν οι κρατήσεις των τουριστών στην ελληνική επικράτεια και κυρίως στα ελληνικά νησιά. Οι προκρατήσεις είχαν ξεκινήσει από τον Μάρτιο και από την αρχή φάνηκε πως τα πράγματα φέτος θα είναι πολύ καλά.

Μάλιστα, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου υπολογίζεται πως θα φτάσουν στη χώρα μας 1 εκατομμύριο τουρίστες! Οι χώρες που φαίνεται να... προτιμούν

περισσότερο τις ελληνικές διακοπές είναι η Κίνα, η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Ινδία, οι κρατήσεις από τις οποίες αποτελούν το 80% του συνόλου των κρατήσεων. Το υπόλοιπο 20% των κρατήσεων είναι από Καναδά, Αυτραλία και Τουρκία.

Στην αύξηση αυτή του τουρισμού συνέβαλε η ενίσχυση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και η μείωση των κοινωνικοπολιτικών εντάσεων. Με τον τρόπο αυτόν οι τουρίστες είναι σίγουροι πως δε θα συμβούν έκτροπα κατά την παραμονή τους στη χώρα μας. Ο τουρισμός έπειτα από 18 χρόνια καταλαμβάνει τη θέση που του αρμόζει και συμμετέχει ενεργά στα εργασιακά ως κοινωνικός εταίρος. Σύμφωνα με τον κ. Τελώνη η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον κλάδο προς το μέλλον καθώς πλέον δεν θα υπάρχουν στρεβλώσεις και θα λαμβάνονται σωστές αποφάσεις από την κυβέρνηση που θα έχει σωστή ενημέρωση.

Η αύξηση του τουρισμού τέλος οφείλεται και στο ότι η Ελλάδα επανακτά τους τουρίστες που είχε χάσει τα τελευταία χρόνια από την Ισπανία και την Τουρκία, λόγω τιμών.

Τέλος, τα πράγματα φαίνονται πολύ αισιόδοξα και για την κάλυψη θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα