Δεν θα μείνει κοκκαλάκι! Συνταγή για καραμελωμένα παϊδάκια αρνιού με πατάτες βραχάκια από τον Ανδρέα Λαγό

Ο πιο nomad σεφ, Ανδρέας Λαγός, μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει ένα λαχταριστό πιάτο. Καραμελωμένα παϊδάκια αρνιού συνοδεία πεντανόστιμων πατατών.

Υλικά

16 παϊδάκια αρνιού ή 8 διπλά50 γραμμ. ζάχαρη καστανή20 γραμμ. τζίντζερ τριμμένο2 κουταλάκια του γλυκού εστραγκόν προτιμήστε ξερό1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη4 πατάτες περίπου 500 γραμμ.½ κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο1 κλωναράκι θυμάρι¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα200 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμαΑλάτι & Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι

Διαδικασία

Για τα παϊδάκια: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα παϊδάκια, ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και φυλάμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Στη συνέχεια, προθερμάνουμε το φούρνο στο γκριλ, στην μεγαλύτερη θερμοκρασία και λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου. Τοποθετούμε τα παϊδάκια στη σχάρα και τα ψήνουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά.Για τις πατάτες: Πλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα.

Τις βράζουμε, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Κρυώνουμε τις βρασμένες πατάτες, τις σπάμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια, με τη φλούδα και τις αλατίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αφαιρούμε τα αρωματικά και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

The post Δεν θα μείνει κοκκαλάκι! Συνταγή για καραμελωμένα παϊδάκια αρνιού με πατάτες βραχάκια από τον Ανδρέα Λαγό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα