ΣΥΡΙΖΑ: Άλλα λέμε στους έξω, άλλα στους μέσα

Πριν το καλοκαίρι γνωρίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ του ευρώ και το ΣΥΡΙΖΑ της δραχμής. Στην κυβέρνησης της “δεύτερης φοράς Αριστερά”, γνωρίσαμε το ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και το ΣΥΡΙΖΑ

εξωτερικού. Ο τελευταίος εκφράστηκε με το μήνυμα του Πρωθυπουργού στο συνέδριο της Capital Link που διεξάγεται στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης και συγκεντρώνει πλήθος επιχειρηματιών και venture capitalists που θέλουν να επενδύσουν σε τρίτες αγορές.

Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε στους συμμετέχοντες, τους κάλεσε να επενδύσουν στη χώρα: “Υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του λεγόμενου σχεδίου Γιουνκέρ, ωστόσο είμαστε επίσης ανοιχτοί όσον αφορά στην προσέλκυση νέων επενδύσεων”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα στη βουλή, ο Υπουργός Υποδομών και Δικτύων, αφού πρώτα έβαλε την υπογραφή του στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ανέβηκε στο βήμα της βουλής κι εξέφρασε τη… διαφωνία του με την υπογραφή του. “Δεν ήταν καθόλου εύκολο που υπέγραψα για την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων γιατί συνεχίζω να διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων”, ήταν η απίθανη φράση του.

Και κάπως έτσι, η κυβέρνηση χτίζει το κυβερνητικό “γεφύρι της Άρτας” που το πρωί ψηφίζει τις μνημονιακές δεσμεύσεις και το βράδυ τις ξορκίζει. Με ένα αριστερό κλείσιμο ματιού σε βουλευτές, στελέχη και ψηφοφόρους, η κυβέρνηση καλείται να περάσει ένα καυτό μήνα, που περιλαμβάνει κρίσιμα και δύσκολα νομοθετήματα στη βουλή.

Κι αν σήμερα η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα δε φαίνεται να κρύβει εκπλήξεις, δεν ισχύει το ίδιο με τα κρίσιμα νομοσχέδια που ακολουθούν, ασφαλιστικό και φορολογία των αγροτών. Το Μαξίμου προσπαθεί να περιχαρακώσει τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με συνεχή μηνύματα συσπείρωσης ώστε να αποτρέψει τις πιθανές διαρροές πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί επίσης να “χρυσώσει” το χάπι με σχέδιο “παράλληλου προγράμματος” σε μορφή νομοσχεδίου, πάντως πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, παραδέχονται στις κατ’ιδίαν συζητήσεις τους ότι όταν επιστρέφουν στην επαρχία, έχουν και οι ίδιοι αρχίσει να δέχονται επικρίσεις για την κυβερνητική πολιτική.

The post ΣΥΡΙΖΑ: Άλλα λέμε στους έξω, άλλα στους μέσα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα