Δεν πείθεται ο Κάμερον από την πρόταση της Ρωσίας για τα χημικά όπλα της Συρίας – Θέλει αποδείξεις

Να αποδειχθεί πως η ρωσική πρόταση –να τε τεθούν τα χημικά όπλα της Δαμασκού υπό διεθνή έλεγχο- είναι ειλικρινής θέλει ο Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του, το πρωί της Τρίτης.

«Το βάρος τώρα πια πέφτει στη ρωσική κυβέρνηση και το καθεστώς Άσαντ (οι οποίες καλούνται) να προχωρήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδείξουν ότι η πρωτοβουλία είναι μια σοβαρή και ειλικρινής πρόταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι μένουν να απαντηθούν πολλά ερωτήματα.

Ο Κάμερον είχε δηλώσει χθες Δευτέρα ότι η Συρία

θα πρέπει να ενθαρρυνθεί να ακολουθήσει το ρωσικό σχέδιο, αλλά προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει ότι η ιδέα αυτή δεν είναι μια τακτική για να καθυστερήσει η αμερικανική απάντηση στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού σημείωσε ότι η ρωσική πρόταση δεν θα πρέπει να καταλήξει μια «διαδικασία χωρίς τέλος».

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πρόκειται για μια διαδικασία χωρίς τέλος», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τον κίνδυνο τακτικών αντιπερισπασμού».

Ο ίδιος δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί να οργανωθεί μια τέτοια διαδικασία, επισημαίνοντας ότι τη Δευτέρα σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν παραδεχόταν ότι η κυβέρνησή του διαθέτει χημικά όπλα.

Ο Κάμερον και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχαν συζητήσει το πώς θα μπορούσαν να ελεγχθούν τα χημικά όπλα της Συρίας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει πως η χθεσινή δήλωση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι ήταν μια «γκάφα».

Keywords
Τυχαία Θέματα