Χορέψτε για να ζήσετε: Το συρτάκι είναι το καλύτερο «φάρμακο» για τις καρδιακές παθήσεις και τα κινητικά προβλήματα

Μία νέα έρευνα για το συρτάκι (ή χορό του Ζορμπά όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι ξένοι) υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος παραδοσιακός χορός έχει μεγάλα οφέλη για τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια.

«Ο χορός που έχει συσχετιστεί με τις διακοπές σε ελληνικά νησιά και ταβέρνες και έγινε γνωστός μέσω της ταινίας “Ζορμπάς ο Έλληνας” αποτελεί το φάρμακο για ανθρώπους που υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις και κινητικά προβλήματα», γράφει η Daily Mail.

«Οι

κινήσεις του συγκεκριμένου χορού συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των άκρων των ατόμων που είναι άνω των 73 χρονών και αν τον εντάξουν στην καθημερινότητά τους θα καταφέρουν να περπατούν περισσότερο και πιο γρήγορα», αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο την έρευνα του φυσιολόγου, Ζαχαρία Βόρδου.

«Πιστεύουμε ότι ο χορός κάνει πιο ελκυστικά τα προγράμματα αποκατάστασης ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βόρδος που είναι καθηγητής φυσιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Στην έρευνα που διεξήχθη, συμμετείχαν 40 Έλληνες ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Οι ασθενείς που πήραν μέρος δεν είχαν αθληθεί καθόλου κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως αυτού που είχαν λάβει μέρος στην άσκηση ύστερα από 3 μήνες είχαν 10 φορές δυνατότερα πόδια από αυτούς που δεν συμμετείχαν, ενώ μπορούσαν ταυτόχρονα να πηδούν πιο γρήγορα και πιο ψηλά.

The post Χορέψτε για να ζήσετε: Το συρτάκι είναι το καλύτερο «φάρμακο» για τις καρδιακές παθήσεις και τα κινητικά προβλήματα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα