Οι ομιλίες των πολιτικών για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ – Live η συζήτηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την ότι παίζει ξανά το έργο της διαπλοκής και της λάσπης.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης γιατί, όπως είπε, «τίποτα δεν φοβάται και τίποτα δεν έχει να κρύψει» και μίλησε για κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων ενώ επέκρινε και τη ΝΔ την οποία

κατηγόρησε ότι σφυρίζει αδιάφορα και σιωπά στη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει χωρίς αστερίσκους θέματα της οικονομίας.

«Η χώρα βυθίζεται και εσείς συνεχίζετε το βιολί σας. Παίζεται ξανά το έργο της διαπλοκής, της λάσπης και της κοκορομαχίας. Δεν θα σας σώσει όμως καμία λάσπη κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Η πραγματικότητα είμαι αμείλικτη και δεν συμψηφίζεται ούτε με το λαϊκισμό ούτε με τη ρητορική ούτε με τα νταϊλίκια. Δεν σας σώζει τίποτα από την κατακραυγή του ελληνικού λαού. Είστε μια κυβέρνηση που ψάχνετε να βρείτε ένα κρυψώνα να κρύψετε τα ψέματα και τις κοροϊδίες σας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι πανηγυρίζει για την απόφαση του Ντράγκι να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες σημειώνοντας ότι ανάσα στη χώρα θα έδινε αν αφορούσε τα ομόλογα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο στη διαπραγμάτευση σημειώνοντας ότι «το έργο της επιτυχούς διαπραγμάτευσης δεν υπάρχει ούτε με στολή παραλλαγής».

«Κατεβάστε την παράσταση αυτή πριν αυτή η κωμωδία εξελιχθεί σε νέα τραγωδία για την Ελλάδα», είπε και προσέθεσε:

«Η θέση μας είναι δεδομένη απέναντι σε ακραίες θέσεις του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ όμως βρίσκεται εδώ μετά από δική σας επιστολή. Τώρα σας πήραν είδηση εντός και εκτός Ελλάδος. Παίζεται το ίδιο περσινό έργο. Μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση θα τα δώσετε όλα και θα στείλετε τη λυπητερή στον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια, η κ. Γεννηματά μίλησε για μέτρα αποδόμησης και εξοντωτικά στα οποία προχωρά η κυβέρνηση, αλλά και για «κακόγουστο τσίρκο» στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, με θεατή, όπως είπε, τον πρωθυπουργό, όσον αφορά τις επενδύσεις.

Επίθεση εξαπέλυσε και για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για «εικόνες ντροπής» και για «κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που έδωσε άλλοθι σε ευρωπαϊκές συντηρητικές κυβερνήσεις να κλείσουν τα σύνορα».

«Μόνο στα χαρτιά έχουμε κυβέρνηση. Γιατί γίνατε ΜΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Έχετε χάσει πλήρως τον έλεγχο με το προσφυγικό», σημείωσε.

Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για την Εξεταστική η κ. Γεννηματά ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αν θέλετε Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια, εμείς θα την στηρίξουμε γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και τίποτα να κρύψουμε. Εμείς ανοίξαμε πρώτοι τα θέματα της διαφάνειας των κομμάτων. Εσείς έρχεστε με καθυστέρηση δεύτερος».

«Αυτή η Εξεταστική θα ασχοληθεί με θέματα που διερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Όμως πρέπει να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την αλήθεια. Πρέπει να δίνουμε καθαρές απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που υπάρχουν», σημείωσε, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «υπήρξαν κάκιστα υπερδανεισμοί», όμως, όπως είπε, «αφορούσαν όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ανέθεσε τη διερεύνηση των οικονομικών του στις έξι μεγαλύτερες εταιρίες ορκωτών λογιστών της χώρας και το πόρισμα βρίσκεται στη δικαιοσύνη εδώ και 23 μήνες. Εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε τους Έλληνες στα μάτια, να τους πούμε ότι περιορίσαμε τα έξοδα μας κατά 96%. Ας κοιταχθούν στα μάτια όσοι μας κουνάνε το δάχτυλο. Καθαρές κουβέντες. Προκαλώ όλα τα κόμματα να κάνουν το ίδιο, να διατάξουν εσωτερικό έλεγχο με αξιόπιστες εταιρίες και να δώσουν το πόρισμα στη δικαιοσύνη και τότε ελάτε να συγκριθούμε», τόνισε.

Αναφερόμενη στα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι ήδη ορισμένα τα ερευνά η δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι «στόχος μας θα πρέπει να είναι να μην επαναληφθούν στο μέλλον». Και προσέθεσε:

«Είναι εύκολες οι καταγγελίες περί διαπλοκής. Εμείς την βλέπουμε, με στελέχη και υπουργούς όμως της κυβέρνησης σας να βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι πίστας. Γι’ αυτό και δεν μας πείθετε όταν μιλάτε για διαφάνεια. Ονειρεύεστε ένα καθεστωτικού τύπου έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης».

Στο σημείο αυτό, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ, ότι σφυρίζουν αδιάφορα στην πρόταση που κατέθεσε το κόμμα της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για ζητήματα της οικονομίας.

«Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για τους εραστές της διαφάνειας. Οι δικές μας ψήφοι δεν φτάνουν. Όποιος τολμά και δεν έχει να κρύψει κάτι ας ψηφίσει την πρότασή μας. Εμείς προτείναμε να εξετάσουμε μαζί χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις ορισμένες περιόδους. Αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σιωπήσετε, τότε ο ελληνικός λαός θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για το αν είστε και πόσο ειλικρινείς. Τα προβλήματα δεν λύνονται με ψέματα, έχουν κοντά ποδάρια και η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλα και σταθερά βήματα για να βγει από τη κρίση», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Θεοδωράκης: Οι ακραίοι κάνουν πάρτι

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα και το προσφυγικό αλλά και σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις δανειοδοτήσεις τους εξαπέλυσε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή.

«Η χώρα εξελίσσεται και φτάσαμε στη μέρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν και τις αναφορές στον Μάριο Ντράγκι. Και βέβαια μας λύθηκε και μια απορία: Ο Πάπας, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι. Παρατάξτε λοιπόν όλους τους ήρωες του δράματος να τους συγχαρεί. Την κυρία Χριστοδουλοπούλου, τον κ. Δρίτσα, τον κ. Τόσκα, τον κ. Καμμένο. Για ποια μεταναστευτική πολιτική όμως μιλάτε; Έχετε ενημερωθεί για τον Πειραιά, για την Ειδομένη, για τη Χίο, για τη Λέσβο; Χάος και εκμετάλλευση των προσφύγων. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα στα σύνορα και στα νησιά» υποστήριξε στην έναρξη της τοποθέτησής του για να προσθέσει:

«Οι ακραίοι κάνουν πάρτι. Τολμήστε να πάτε ή στείλτε κάποιον από τους βουλευτές σας να μιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν κουραστεί να κάνουν τα πάντα και η κυβέρνησή σας να μην κάνει τίποτα. Και δώστε και κάποια απάντηση για τα πεταμένα εκατομμύρια των hot spot και τα τηλεφωνήματα του κ. Φλαμπουράρη στη Χίο: Να μην κάνει ελέγχους το ΙΚΑ γιατί οι εργολάβοι κάνουν πατριωτικό καθήκον. Πατριωτικό καθήκον έναντι 1.300.000 ευρώ».

Ο ίδιος επισήμανε ότι το Ποτάμι δημοσιοποίησε όλες τις εκλογικές του δαπάνες λέγοντας ότι «ξόδεψε στις ευρωεκλογές του ‘14, 100.000 ευρώ. Για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 395.000 ευρώ και για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ξόδεψε 480.000 ευρώ. Λογικά ποσά που καλύφθηκαν: από την κρατική χρηματοδότηση, από τις εισφορές τις δικές μου και των βουλευτών μας και από τις εισφορές και τα κουπόνια που αγόρασαν φίλοι μας» και υποστήριξε ότι «Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα -και αν κάνω λάθος διορθώστε με- που έχει δημοσιοποιήσει όλες τις εκλογικές του δαπάνες. Πόσα όμως ξόδεψαν τα άλλα κόμματα στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου; Πότε θα μάθουμε;»

«Το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος το 2013 μιλούσε για οφειλές 272,5 εκατομμυρίων όλων των κομμάτων σε τραπεζικά ιδρύματα» ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Αυτό το πόρισμα έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούσε 8,3 εκατομμύρια σε δάνεια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δανείζεται λοιπόν! Και προ κρίσης και μετά κρίσης. Το 2014, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα σας πήρε δάνειο 1,5 εκατομμύριο από την Εθνική Τράπεζα. Δεν είναι πολλά σε σύγκριση με τα δεκάδες εκατομμύρια των παλαιών κομμάτων εξουσίας αλλά δεν είναι και λίγα σε μια εποχή που ο δανεισμός έχει κλείσει για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Τα παλιά κόμματα, λοιπόν, είχαν πάντα προνομιακές σχέσεις με τις τράπεζες. Κανείς δεν εξέταζε αν ήταν αξιόπιστα για να πάρουν δάνεια. Δε γινόταν καμία έρευνα της πραγματικής εικόνας ενεργητικού-παθητικού. Το μόνο κριτήριο μέχρι το 2014 για να τους χορηγηθεί δάνειο ήταν η μελλοντική κρατική χρηματοδότηση. Όσα ήθελαν ζητούσαν, όσα ήθελαν έπαιρναν».

Παράλληλα ζήτησε έρευνα για τους Έλληνες που εμπλέκονται στα Panama Papers λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει στα «Panama Papers» 223 εταιρείες και 64 ιδιώτες. Ποιοι είναι; Καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει δημόσια πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που αφορούν Έλληνες. Να δούμε ποιοι εμπλέκονται και να πάψουν οι ψίθυροι και οι φημολογίες. Σας καλούμε να το πράξετε κ. Τσίπρα. Ως εθνική αντιπροσωπεία - όλοι μαζί- να ζητήσουμε πλήρη πρόσβαση».

Επίσης, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε «Οι φίλοι σας οι Podemos κατηγορούνται ότι πήραν 7 εκατομμύρια ευρώ από μια ξένη κυβέρνηση. Μια ξένη κυβέρνηση που είναι και σε σας -για ανεξήγητους λόγους- ιδιαίτερα αγαπητή, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Είχατε πάει και εσείς τον Μάρτιο του 2013, κύριε Πρωθυπουργέ, ίσως και για να θαυμάσετε τα «επιτεύγματα» της πολιτικής των συντρόφων σας. Θυμάμαι και το ταξίδι της κυρίας Δούρου και του κ. Ήσυχου τον Ιούλιο του 2012 όταν πήγαν να δουν τον Τσάβες. Και του ξαδέρφου σας, του κ. Γιώργου Τσίπρα που είχε σπεύσει εκεί πέρυσι τον Απρίλιο αναζητώντας προφανώς εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Στη χώρα που και το χαρτί τουαλέτας δίνεται με δελτίο. Ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο, πάντως, ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού των Podemos, παραιτήθηκε πριν από έναν χρόνο γιατί αποδείχθηκε ότι είχε λάβει 425.000 ευρώ από 4 λατινοαμερικάνικες κυβερνήσεις για συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως ισχυρίστηκε. Και τα μισά τα έδωσε στο ταμείο του κόμματος. Παντού τα ίδια συμβαίνουν τελικά. Ο αρχηγός των Ποδέμος, λοιπόν, ο φίλος σας ο κ. Ιγκλέσιας αρνείται ότι χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας αλλά η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Ισπανίας επιμένει. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις. Αν και η Αυγή έχει βγάλει ήδη την αθωωτική απόφαση και μιλάει για «πλαστό ντοσιέ εναντίον του Ιγκλέσιας». Η Liberation παρόλα αυτά πριν 8 μέρες επιμένει: «Οι Podemos κατηγορούνται για παράνομη χρηματοδότηση».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως κορυφή του παγόβουνου τον δανεισμό των ΜΜΕ. «Να δούμε όλα τα στοιχεία, λοιπόν. Ποιοι πήραν δάνεια. Με ποιους όρους τα πήραν. Πού βρίσκονται αυτά τα δάνεια; Εξυπηρετούνται; Ποια στελέχη και μέτοχοι ΜΜΕ έχουν πλουτίσει ενώ τα Μέσα τους έχουν χρεοκοπήσει;» είπε καλώντας την κυβέρνηση «Πάψτε λοιπόν να βγάζετε μπροστά αρχετυπικούς μπαμπούλες και αποκαλύψτε όλα τα στοιχεία. Όχι μόνο τα στοιχεία για τους μη συνεργάσιμους».

Επισήμανε δε πως «ζητάμε να κοπούν τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των δημοσίων υπηρεσιών. Τι να τις κάνει τις διαφημίσεις η ΕΥΔΑΠ ; Τι να τις κάνουν τις διαφημίσεις τα υπουργεία; Γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε ανεπτυγμένο και ένα άλλο φαινόμενο. Είναι τα κομματικά Μέσα. Έχουμε τα κρατικά, έχουμε τις επιχειρήσεις, έχουμε και τα κομματικά Μέσα. Και δε μιλώ για τα επίσημα. Αυτά είναι καλοδεχούμενα. Μιλώ για τις εφημερίδες και τα site που ζουν από την εύνοια του κόμματος. Μια στρατιά τέτοιων Μέσων υποστηρίζουν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ: Λαζόπουλος – Βαξεβάνης, για να πάρω τις δύο άκρες του λαϊκισμού. Ποιος τους θρέφει όλους αυτούς; Αποκαλύψαμε ότι εκδότες εφημερίδων και διαχειριστές site έχουν προσληφθεί στο υπουργείο Αμύνης, στο υπουργείο Τύπου. Κανείς στην κυβέρνηση δεν ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει. Και μετά ζητάτε να ερευνηθούν οι πομπές των άλλων. Πώς να σας πιστέψει ο κόσμος αφού κάνετε τα ίδια; Φέρτε στοιχεία κι αφήστε τις μπαταριές. Σταματήσετε την επέλαση του νέου κομματισμού και του αυταρχισμού στη Δικαιοσύνη, πάψτε να λαϊκίζετε για τη δήθεν ηθική σας ανωτερότητα. Αυτά διαιωνίζουν την ατιμωρησία και εκτρέφουν το λαϊκισμό». Τέλος πρότεινε πως πρέπει να υπάρξει «Διαφάνεια και κανόνες στις κομματικές δαπάνες. Διαφάνεια και κανόνες στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Διαφάνεια και κανόνες στην κρατική διαφήμιση. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι τα κόμματα και στην περίπτωσή μας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές. Το κομματικό κράτος του χθες, το κομματικό κράτος του σήμερα, είναι αυτό που γεννά και θα συνεχίσει να γεννά αμαρτωλά τρίγωνα και αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις».

Λεβέντης: Η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει

Την εκτίμηση ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο θέμα της υποκλοπής των συνομιλιών που είχαν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Στο θέμα των δανείων που είχαν πάρει τα κόμματα, ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, υπενθυμίζοντας στον νυν υπουργό Άμυνας, ότι ήταν και εκείνος μέλος της Ν.Δ. όταν λαμβάνονταν αυτά τα επιπλέον, από την κρατική χρηματοδότηση, κεφάλαια.

«Είδαμε τις ομιλίες των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη να κυμαίνονται στο ίδιο πνεύμα. Τα δάνεια ήταν επιπλέον των χρηματοδοτήσεων. Αναλογιστείτε τι κραιπάλη γινόταν. Γι΄' αυτό μου τηλεφωνούσαν και με ρώταγαν , αν θα βάλουμε αεροπλάνα και πλοία στις εκλογές; Διότι το ΠΑΣΟΞ και η ΝΔ έβαζαν. Πότε τα ανακαλύψαμε όλα αυτά;

Ο κ. Καμμένος, που κατηγόρησε τη ΝΔ, ήταν επί σειρά ετών μέλος της ΝΔ. Πότε τα ελάμβανε η ΝΔ, τώρα; Είδαμε ένα σόου και κάναμε εξεταστική επιτροπή για να εξετάσει τις παλιές αμαρτίες. Να στείλουμε στον εισαγγελέα ποιους; Έχουν αλλάξει όλοι. Ποιος είναι ο σκοπός; Να παίρνουν οι βουλευτές ένα έξτρα ποσό; Η κυβέρνηση αυτή δεν θα μακροημερεύσει. Άρα θα διαλυθεί η Βουλή και θα μας μείνει η επιτροπή».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο νόμο περί των κομματικών δανείων, ο κ. Λεβέντης θεώρησε ότι ο υφιστάμενος νόμος καλύπτει τις ανάγκες και αναρωτήθηκε γιατί διεξάγεται αυτή η συζήτηση, όταν ο λαός έχει άλλα μεγάλα προβλήματα. «Ο υφιστάμενος νόμος αναφέρει σαφώς πως και για το τελευταίο ευρώ χρειάζεται ΑΦΜ. Τι άλλο μπορεί να γίνει; Να βάλουμε μία κάμερα, έναν big brother; Τί άλλο μπορείτε να κάνετε για να πατάξετε την ατιμία και την κλεψιά;».

Όσον αφορά τα ΜΜΕ, είπε πως «στα ΜΜΕ, το ένα θέμα είναι μεσολάβηση των κυβερνήσεων για να παίρνουν οι επιχειρήσεις δάνεια. Είναι ποινικό αδίκημα αυτό και προβλέπονται τιμωρίες. Θα αποδειχθεί άλλη μία φορά ότι αυτή η Βουλή θα χαζεύει, όταν τα προβλήματα είναι μεγάλα».

Καμμένος: Η αξιοπιστία του συστήματος εξαρτάται από την Eξεταστική

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιοι είναι οι νταβατζήδες που έλεγξαν τη μεταπολίτευση», δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από το βήμα της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Μιλώντας στη συνεδρίαση για τη σύσταση της εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων, ο Πάνος Καμμένος, αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι η αξιοπιστία του ελληνικού συστήματος εξαρτάται από την Eξεταστική Eπιτροπή για την διερεύνηση της χρηματοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ.

«Και αν υπάρχουν κόμματα που έχουν μετανοήσει οφείλουν να φέρουν τα στοιχεία στην επιτροπή», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν κάνουμε πίσω ούτε στις υποθέσεις των ΜΜΕ που απειλούν την εκάστοτε εξουσία. «Εκλογές το 2019», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ψηφίζει το ΚΚΕ με επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κοροϊδέψει τους πολίτες, έχοντας συμφωνήσει με το κουαρτέτο την συντριπτική πλειοψηφία των άγριων μέτρων, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι ενώ είχε επενδύσει στο ρόλο ΔΝΤ- ΗΠΑ, τώρα εμφανίζεται να είναι κοντά στις θέσεις Ε.Ε.- Γερμανίας.

"Προσπαθεί να περάσει την αντίληψη ότι τάχα οι Ευρωπαίοι εταίροι της θέλουν να υπογράψουν μια καλή συμφωνία, αλλά το κακό ΔΝΤ δεν τους αφήνει γιατί αυτό είναι που θέλει να ρουφήξει το αίμα μας και εμποδίζει την πρόοδο των συζητήσεων, ενώ η Μέρκελ, Ολάντ και Σια, απλώς θέλουν να μας γλύψουν τις ματωμένες πληγές, προς ανακούφισή μας μάλιστα... Γκραν γκινιόλ δηλαδή", είπε στην ομιλία του, στη Βουλή, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή περιοδεία Τσίπρα, διερωτήθηκε από ποιον ζητάει βοήθεια ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι παίζεται ένα ακόμα επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σίριαλ της διαπραγμάτευσης.

Δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αν και –όπως είπε- η σαπίλα δεν γιατρεύεται με εξεταστικές επιτροπές.

The post Οι ομιλίες των πολιτικών για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ – Live η συζήτηση appeared first on KoolNews.

Keywords
μμε, live, δανεια, μμε, συζητηση, εθνικη τραπεζα, big brother, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, τραπεζες, νέα, ελλαδα, ΔΝΤ, συριζα, μκο, βουλη, καμμενος, πειραιας, ικα, εκλογες, τσιπρας, τσαβες, liberation, ευδαπ, site, βαξεβανης, παραιτηση λεβεντη, αφμ, big, brother, ΚΚΕ, ηπα, μερκελ, σια, εφημεριδες, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, ανεξαρτητοι ελληνες, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, νεος παπας, εκλογες 2014, εξτρα, ξανα, δουρου, κομματα, βουλευτες, αυγη, αφμ, βημα, εθνικη, ευδαπ, ηθικη, ηπα, θεμα, μκο, ομολογα, τα νεα, το βημα, ψεματα, αιμα, εξαιρεσεις, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, δανειο, δαχτυλο, διοικηση, δικη, εγγραφα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκμεταλλευση, εκτιμηση, εξι, εξοδα, επενδυσεις, εποχη, ερευνα, ετων, ευνοια, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, ηρωες, θεοδωρακης, διαφημιση, ιγκλεσιας, ομιλια, κυβερνηση, κυριε, κυρια, κομμα, κωμωδια, λαζοπουλος, λαθος, λεβεντης, λογο, ματια, μηνες, μπαταριες, μπορειτε, παντα, πεδιο, πλοια, προβληματα, ρητορικη, ρολο, συνεχεια, σειρα, σια, σιριαλ, σοου, σχεδιο, τολμηστε, υφισταμενος, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, χαος, ψιθυροι, βιολι, βηματα, big, δημητρης, ειλικρινεις, εξεταστικη, φιλοι, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, liberation, μεινει, μια φορα, μπροστα, πηγες, πληγες, σαπιλα, site, ταξιδι, τραπεζα, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα