Χημικά, συμπλοκές και ξύλο στο Σύνταγμα – Το ΠΑΜΕ έσπασε τον αστυνομικό κλοιό [εικόνες]

13:17 6/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Ομήρου, όπου μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με την κίνηση αυτή να καταλήγει σε πολύ σοβαρές συμπλοκές με τα ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές, αλλά ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν και να κατευθυνθούν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί και άλλοι διαδηλωτές.

Νωρίτερα συγκέντρωση για την ανεργία πραγματοποίησαν στην Ομόνοια τα συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

1 από 19 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου στην Αθήνα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται από τις 08.00 μέχρι τις 19.00 οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις διοργανώνουν στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι στις 22 Μαρτίου λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στο συλλαλητήριο, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.).

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητεί άμεση ανάκληση όλων των διαθεσιμοτήτων, επανατοποθέτηση όλων των διαθέσιμων στους χώρους δουλειάς, άμεση επιστροφή των σχολικών φυλάκων στα σχολεία και αναγνώριση ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών της 5ετούς προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα