Διώξεις άσκησε ο Εισαγγελέας στα μέλη της σπείρας εκβιαστών στην Κρήτη

12:48 6/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Ξεκίνησαν οι ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα Ηρακλείου για τους έξι συλληφθέντες που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που δρούσε στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το βράδυ της Τετάρτης και έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες των έξι κατηγορούμενων για απάτη κατά του Δημοσίου με την επιβαρυντική διάταξη του Ν.1608 (αφορά στις απάτες που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ), σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική

δραστηριότητα, απάτη σε βαθμό κακουργήματος, πλαστογραφία κ.α. ο Εισαγγελέας άσκησε τις διώξεις εναντίων τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις Αρχές, το ελληνικό Δημόσιο έχει ζημιωθεί με περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε βάρος ιδιωτών επιχειρηματιών το κέρδος προσεγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά δέκα επτά άτομα και συγκεκριμένα τους παραπάνω έξι συλληφθέντες, δυο ακόμα ημεδαπούς - μέλη και εννέα ακόμα άτομα (οκτώ ημεδαποί και ένας αλλοδαπός) οι οποίοι συνεργάζονταν ή/και παρείχαν συνδρομή στις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και τον τρόπο με το οποίο δρούσε η οργάνωση αυτή.

Ακόμη ένας από τους έξι διώκεται και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Και οι 6 ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης φθάνει τις 10.000 σελίδες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα