Μπαλτάκος: Τα είπα όλα για να προσεγγίσω τους Χρυσαυγίτες – Θέλω να τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης [βίντεο]

19:18 7/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου που καλέστηκε να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα είπε στο επίμαχο βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Μπαλτάκος, όπως και στην συνέντευξη του, έτσι και στον εισαγγελέα υποστήριξε τα ίδια λέγοντας πως θεωρούσε ότι με αυτό το τρόπο προσφέρει τις υπηρεσίες του. Μάλιστα, ανέφερε στον εισαγγελέα ότι δεν μιλούσε με βουλευτές της Χρυσής Αυγής,

ειδικά μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο Τάκης Μπαλτάκος είπε πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να τον δει. Μάλιστα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η συζήτηση έγινε με ανοιχτές τις πόρτες και ο καθένας θα μπορούσε να ακούσει το τι έλεγαν οι δύο άνδρες.

Επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι η πρωτοβουλία ήταν προσωπική και δεν είχε ενημερώσει κανένας για τις συναντήσεις που είχε με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Επίσης ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι μετά την συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη κάλεσε άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να τους εξηγήσει πως δεν υπάρχουν σκευωρίες και φαντάσματα.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα πως σε αυτή την συνάντηση εξηγούσε σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής-μεταξύ αυτών ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ηλίας Παναγιώταρος- πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αρκετή για να καταστρέψει το κόμμα τους.

Επίσης ανέφερε ότι δεν νιώθει θλίψη και παράπονο για τον Αντώνη Σαμαρά ενώ σημείωσε πως παίρνει μόνος του ρίσκα και δεν είχε κανένα λόγο να τα μεταφέρει στον πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος από το δικαστήριο, ο κ. Μπαλτάκος μίλησε στους δημοσιογράφους και το πρώτο πράγμα που είπε ήταν: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία». Επίσης ζήτησε την τιμωρία του Ηλία Κασιδιάρη: « Δεν γνώριζα ότι υπήρχε βιντεοσκόπηση . Πριν από περίπου έξι μήνες συναντηθήκαμε στο δικό μου γραφείο, δεν έγινε με μυστικότητα, η συνάντηση έγινε με ανοιχτές πόρτες». Επίσης τόνισε ότι βιντεοσκόπηση έγινε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συμπλήρωσε: «Είχα τη σκέψη ότι παντού και πάντοτε μπορεί να υπάρχει μαγνητοσκόπηση. Επιθυμώ να τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι τυφλή απέναντι σε ένα κόμμα του 7% , τα έλεγα αυτά για να τους προσεγγίσω. Αυτοβούλως το έκανα» δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος και απατώντας σε ερώτηση για το ποιον ενημέρωνε, είπε:

«Κανένα. Εκπροσωπούσα την κυβέρνηση, υπήρχαν και περιπτώσεις που έπρεπε να ενημερώσω. Ότι είπα στο βίντεο ή ήταν ήδη δημοσιευμένο ή μη ορθό. Δεν του έδινα πληροφορίες, έλεγα πράγματα ήδη γνωστά ή μη ορθά. Μερικές μέρες μετά την υποκλαπείσα συνομιλία τους κάλεσα εγώ και τους είπα: μη βλέπετε φαντάσματα, τα στοιχεία είναι στοιχεία. Μετά τη δολοφονία του Φύσσα το συστάσεις να κάνω. Η δολοφονία Φύσσα ήταν υπεραρκετή για να καταστραφεί την Χρυσή Αυγή. Δεν χρειάζονταν τα υπόλοιπα».

Ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε επίσης ότι διαφωνούσε εξαρχής με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής: «Σε μια χώρα που ελευθερώθηκε από κλέφτες και αρματωλούς δεν κάνεις ήρωες με χειροπέδες. Υπήρξε πολιτική διαφωνία στην κυβέρνηση για τον χειρισμό. Όταν όμως βγήκαν τα στοιχεία δεν ξαναμίλησα. Το κλίμα άλλαξε».

«Ανέλαβα μια κίνηση ρίσκου, για αυτό είμαι εδώ. Ήταν κίνδυνος θάνατος. Ο πρωθυπουργός όμως είχε να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο. Θα τον βάλω να παλεύει και με τον Κασιδιάρη. Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και δοκίμια;» τόνισε ο παραιτηθείς από την Νέα Δημοκρατία, Τάκης Μπαλτάκος.

Επίσης σημείωσε ότι διαφωνούσε με το αντιρατσιστικό: «Εγώ έλεγα ότι έτσι όπως ήταν γραμμένο έθιγε τη δομή της εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων και δίναμε τη δυνατότητα στην Χρυσή Αυγή να κάνει πάρτι σε αυτούς τους δυο χώρους. Είναι τελείως παλαβό να χτυπήσουμε τα πόδια που στηριζόμαστε» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον γιο του Δημήτρη, ο κ. Μπαλτάκος υπογράμμισε: «Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων , δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε τον πάτερα του».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν πικράθηκε από όλα όσα έγιναν, ο ίδιος είπε: «Εν τω κόσμω τούτω θλίψιν έξετε, λέει το ευαγγέλιο».

Βίντεο newsit.gr

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα